MFF – AGF 2-0

Publicerad 04 juli 2016 i Matches

Två mål av Vidar Örn Kjartansson såg till att MFF vann den sista träningsmatchen innan den Allsvenska omstarten.

Det blev en sen ändring i den tilltänkta startelvan för MFF. Av säkerhetsåtgärd avstod Oscar Lewicki matchen med känningar i ljumsken, Enock Kofi Adu ersatte. Matchen inleddes trevande där MFF så småningom tog kommandot i matchen och det var framför allt Vidar Örn Kjartansson som var inblandad i det mesta som MFF skapade framåt.

Fint kombinationsspel från anfallsparet Rosenberg – Kjartansson mynnade ut i ett avslut som går just utanför målvaktens vänstra stolpe. Islänningen har även nästa riktigt farliga chans för MFF när hans avslut återigen går utanför samma stopp efter ett mönsteranfall där Magnus Wolf Eikrem och Kjartansson kombinerat sig igenom AGF:s försvar. Danskarna hotar med några farliga inspel och ett giftigt skott som går precis över Johan Wilands ribba men det står 0-0 i paus.

MFF startar den andra halvleken i högt tempo och tar direkt tag i matchen efter halvtidsvilan och det dröjer heller inte länge innan MFF tar ledningen. Vidar Örn Kjartansson tar emot en passning i straffområdet, vänder bort sin försvarare och dunkar in bollen i det bortre hörnet. 1-0 till MFF! Tre minuter senare är det dags igen. En briljant tunnelpassning av Eikrem hittar en djupledslöpande Konate som spelat in till Kjartansson i mitten. Iskallt placerar han in sitt och Malmö FF:s andra mål för dagen. Bortsett från att Wiland tvingas till en dubbelräddning tio minuter efter 2-0-målet hotar inte AGF nämnvärt och MFF vinner komfortabelt med 2-0.

Allan Kuhn
– Jag tycker det var oerhört stabilt. Det blev några byten mer än planerat på grund av några småskador men de som kommer in gör det jättebra. Vi kan göra några byten utan att försämra oss, det är jag nöjd med. Jättenöjd med insatsen också men särskilt med det andra målet. Jag tycker vi såg piggare ut idag än vad vi gjorde senast.

Malmö FF: Vidar Örn Kjartansson 61’, 64′