MFF – AFC Eskilstuna 3-2

Publicerad 01 juli 2017 i Matches

Den allsvenska omstarten bjöd på en händelserik match där MFF vände underläge till vinst med 3-2 mot AFC Eskilstuna.

Tidigt i matchen tvingades MFF till ett byte när Markus Rosenberg klev av efter en smäll mot ryggen. Mattias Svanberg ersatte – och som han gjorde det! I den artonde minuten trycker Svanberg in MFF:s välförtjänta ledningsmål. Efter slarv i MFF:s straffområde kan dock Omar Eddahri nicka in kvitteringen från nära håll och precis innan halvtid tar gästerna ledningen. MFF ligger under med 2-1 i paus.

MFF:s underläge varade inte länge efter en intensiv öppning på den andra halvleken. Yoshimar Yotún stegade fram när domaren blåste frispark precis utan straffområdet och placerade vackert in kvitteringen. 2-2 i minut 53. Yotún var glödhet och låg även bakom målet som betydde 3-2 till MFF. Ett inlägg från höger skarvades in av en fri Oscar Lewicki och MFF vänder underläget på mindre än tjugo minuter. AFC Eskilstuna lyckas inte störa MFF under resten av matchen och 3-2 blir slutresultatet.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Vi får en positiv start även om vi tvingas till ett tidigt byte. Mattias Svanbergs mål var mycket av det vi hade tränat på innan matchen – det var glädjande att se. Sen gör vi en svag avslutning på första halvlek där vi är snett på det balansmässigt. Vi var rejält missnöjda i paus och pratade om att nu är det dags att kliva fram. Det gör vi tycker jag och går ut i andra och vänder matchen. Det är ingen insats som vi är nöjda med men skönt med segern.

Malmö FF: Mattias Svanberg (18’), Yoshimar Yotún (53’) Oscar Lewicki (66’)
AFC Eskilstuna: Omar Eddahri (31’), Ferid Ali (45+3’)

Malmö FF: Lasse Nielsen (45+2’)
AFC Eskilstuna: Ferid Ali (15’)