MFF 100 år – en fotoutställning på Malmö Stadsbibliotek

Publicerad 07 september 2010

Mellan den 7-30 september visas en fotoutställning på Malmö stadsbibliotek som hyllar MFFs första 100 år. Fotoutställningen tar besökaren från bildandet av Malmö FF den 24 februari 1910 till det första målet på Swedbank Stadion 2009.

– Med utställningen vill vi vara med och hylla Malmö FF under jubileet, samtidigt som vi – liksom alltid – vill locka folk till biblioteket och till att läsa våra böcker, säger bibliotekarie Bo Gentili.

En del av bilderna är fotograferade av Pierre Mens, legendarisk fotograf som följt och fotograferat MFF allt sedan 1950-talet.
– Jag tog min första bild av Malmö FF i början av 50-talet, och fotograferade laget som mest under 60- 70- och 80-talen, under Eric Perssons och Hans Cavalli-Björkmans tid.

Till utställningen på stadsbiblioteket har Pierre tagit med en riktig dyrgrip, en bild som aldrig tidigare har publicerats. På bilden stoltserar sex lagkaptener med SM-bucklan (se fotot till vänster om Pierre Mens på bilden ovan). Pierre pratat entusiastiskt om vår historia men imponeras också av dagens ungdomliga MFF och vårt nya Stadion.

– Jag är fortfarande på plats och fotograferar på de allra flesta hemmamatcher, idag mer som avkoppling. Det är väldigt roligt att följa alla dessa unga spelare – och så är ljuset på nya stadion fantastiskt fint!

Utöver fotoutställningen finns mängder av böcker om Malmö FF, några DVD-filmer samt CD. Dessutom hålls det två föredrag enligt nedan.

Ända sedan gamla dagar. Malmö FF 100 år
Lördag 11 september 2010, kl. 13.00
Rikard Smitt, författare till Malmö FF:s jubileumsbok om boken.
Carina Brorman, styrelseledamot i MFF inleder och hälsar välkommen.
Plats: Röda rummet
Drop in

Fotbollsfamiljen. En resa genom fyra generationer
Lördag 18 september 2010, kl. 13.00
Staffan Tapper, legendarisk fotbollsspelare i Malmö FF
Plats: Röda rummet
Drop in