Mete lånas ut till Midtjylland

Publicerad 21 juli 2001

MFF, FC Midtjylland och Gudmunder Mete är nu överens. MFF lånar ut sin spelare till Midtjylland. Avtalet gäller omgående och upphör den 31 oktober. Därefter vidtar nya diskussioner.

– Jag besökte klubben i förra veckan. Det kändes mycket bra. Laget har ambition att vinna ligan och satsar seriöst därefter, kommenterar Mete.

Den danska lokalpressen bekräftar intrycket av det lyckade provspelet. Herning Folkeblad skrev efter träningsmatchen mot tyska Wolfsburg i tisdags bland annat ”…Og Mete, der har spillet i Malmö siden han var ni år, bestod testen uden problemer. Han er fysisk stærk, slap hele tiden fornuftig af med bolden, og greb sikkert ind…”

Redan i morgon går flyttlasset. Den danska Superligaen drar igång den här helgen. Med största sannolikhet är Mete spelklar till Midtjyllands premiär borta mot Ålborg på måndag.

Den danska klubben är väldigt ung, bildades så sent som 1999 och är en sammanslagning av föreningarna Ikast och Herning. I fjol var laget länge med i toppstriden av Superligaen och slutade på fjärde plats.

– Det här steget känns helt rätt för mig. Jag kommer till en bra klubb och har stora möjligheter att utvecklas. Hela laget gjorde ett väldigt bra intryck inklusive tränaren Ove Pedersen.

Även MFF ser ljust på utlåningen. Som tidigare berättats här på sidan uppfyller den helt klubbens ambition att låta de spelare som hittills inte spelat så mycket i a-laget få utvecklas genom matchning i andra klubbar.

– Det känns ändå inte som att jag lämnar MFF eftersom det bara rör sig om en utlåning. Men för min egen del är det här steget för tillfället det bästa.

Metes CV innehåller bland annat 28 a-lagsmatcher för MFF och 4 u21-landskamper för Island.

MFF önskar sin nr 14 ett stort lycka till!