Medlemsmöte

Publicerad 10 juni 2005

Igår hade Malmö FF medlemsmöte i Spegelsalen på Hipp. På plats fanns Bengt Madsen och Pontus Hansson från styrelsen samt Hasse Borg och Tom Prahl.
Medlemmarna fick en del information som tidigare inte presenterats bland annat rörande våra matcher i Champions League-kvalet och aktuell status gällande ekonomin.

Efter en inledningshälsning från undertecknad tog Bengt Madsen till orda. Ämnen som bland annat togs upp var .

. att den i media omskrivna publikkrisen inte drabbat Malmö. Vi ligger två tusen personer plus jämfört med fjolåret och tretton tusen jämfört med 2003.

. att Malmö FF, via förbundet, fått klartecken att spela både kvalmatcher och eventuellt gruppspel i Champions League på Malmö Stadion. Vissa upprustningar behövs göras men dessa har Fritidsförvaltningen i Malmö lovat att fixa.

.att arbetet med övervåldet i Parken fortskrider enligt planerna. Om någon månad överlämnas en så kallad vitbok till Stadsadvokaten i Danmark.

Hasse Borg informerade och svarade på frågor rörande spelarköp respektive spelarförsäljningar. Av förklarliga skäl framkom inte så mycket konkret mer än att spelare skulle köpas men inte till överpriser och att det inom kort skulle kunna rassla till.

Tom Prahl svarade på frågor om spelare, spelsystem och sin framtida karriär. Han menade att Malmö FF är Sveriges, om inte Skandinaviens bästa lag att träna och att man inte kan ha bättre förutsättningar än vad man har. Han berömde också staben han har till hjälp.

Efter en kort paus var Pontus Hansson redo att presentera ekonomin för de första fyra månaderna. Det blev en enklare variant av resultat- och balansräkning. Ekonomin visade sig vara god, ja rent av bättre i år än vid samma tidpunkt ifjol och då är naturligtvis inte pengarna för Markus Rosenberg inräknade ännu.

Efter cirka en och en halv timme tackade medlemmarna med en applåd och gick hem i den ljumna Malmökvällen.

/Patrik Jandelin