Maxim Khalil: ”Vår kanske bästa träningsvecka”

Publicerad 03 mars 2023 i Dam,Nyheter

Huvudtränare Maxim Khalil med kommentarer från veckan som gått och en uppdatering om läget i truppen inför lördagens träningsmatch mot Ifö Bromölla.

Maxim Khalil.

Malmö FF – Ifö Bromölla
Avspark: Lördag 4 mars, 14:00
Plats: Limhamns IP
Biljetter: Fritt inträde
TV-sändning: MFF Play Premium

Supporterhuset kommer att vara på plats med ett mindre kioskutbud.

Har du inte möjlighet att vara på plats på Limhamns IP under lördagens match mot Bromölla så direktsänds den på MFF Play Premium. Matchen kommenteras av Björn Nilsson med sändningsstart 13.50.

Teckna ett abonnemang för 99 kr i månaden och få tillgång till direktsändningar för både dam- och herrmatcherna med studio, samt extramaterial som reportage och unika inblickar bakom kulisserna. Även de nästa två matcherna mot Trelleborgs FF (11/3) och IK Rössö (18/3) kommer att direktsändas på MFF Play Premium.

Maxim Khalil om:

…spelarna som inte är tillgängliga till lördagens match:
– Holly (Persson) och Wilma (Ceder) är på landslagssamling och missar. Julia (Cavander) är i hjärntrappan efter sin hjärnskakning. Amanda Kander och Rebecka Holm är sjuka. Tilde Wahlgren kör rehab och Saga Fredriksson är iväg och inte tillgänglig, i övrigt är resten tillgängliga.

…säsongens sjätte träningsmatch:
– Det känns bra. Vi kommer från vår kanske bästa träningsvecka hittills. Alla känns oerhört påkopplade och det smäller på träningarna, det märks att det börjar hetta till. Det ska bli kul att möta ett bra lag, ett stabilt Elitettan-lag, som är skickliga i sitt snabba och fysiska spel. Det blir en fin utmaning.

…fokuset den senaste veckan:
– Framför allt hur vi vill diktera matcherna, inte bara fotbollstekniskt utan även det fysiska, aggressiva och det intensiva. Inte att vi anpassar oss och lägger oss på motståndarnas nivå utan att vi har en höjd i det. Det märktes definitivt på träningen igår då alla ville vinna varenda duell och det smälldes på.

…att växla upp:
– Vi går in i en ny intensivare fas där vi möter tre raka Elitettan-motstånd. Många har fått visa upp sig men nu går vi in lite tuffare och konkurrerar på ett lite annat sätt.

…de yngre spelarna som fått chansen:
– Det är många spelare som har varit uppe och tränat med oss regelbundet som har gjort det riktigt bra, vilket är ett kvitto på att vi gör mycket rätt i akademin med tränarna där och att nivån är hög. Flera har även fått speltid och även startat matcherna, det är härligt att se.

huvudpartners

officiella partners