Maxim Khalil inför IS Halmia

Publicerad 01 september 2023 i Dam,Nyheter

På lördag väntar toppmöte i division 1. Malmö FF tar emot tredjeplacerade IS Halmia inne på Malmö Stadion. Läs Maxim Khalils tankar inför stundande drabbning.

Malmö FF – IS Halmia
Lördag 2 september 14:00
Malmö Stadion

TV-sändning: Matchen kommer att sändas på Sydsvenskan.

Maxim khalil inhör IS Halmia

– Vi har fått tillbaka lite spelare från sjukdom så det känns positivt. Vi har en bra känsla i truppen också efter veckans derbyseger. Många visade framfötter och klev fram när laget behövde det, så det känns positivt. Trots att vi besegrade Halmia med övertygande siffror sist så var den första halvleken rätt jämn. Jag tyckte de spelade en bra fotboll men sedan var vi skickligare i både offensivt och defensivt straffområde och i den andra halvlek tog vi över. Men det är ett bra fotbollslag som är svårslagna med spets framåt. Det är ett toppmöte av en anledning och jag tror att vi behöver vara påkopplade sett till alla parametrar för att kunna göra en bra prestation och gå därifrån med tre poäng.

– Det har varit ett intensivt matchande den senaste tiden och på det har vi haft mycket sjukdomar i laget. Hade vi inte haft det så hade känslan efter den här perioden kanske varit lite bättre. Men vi har haft lite otur, måste jag säga, med skador och sjukdom vilket gjort att vi inte kunnat bygga de relationerna på planen som vi velat. Det har varit många spelare på olika positioner och vissa spelare har fått kliva in på positioner där de vanligtvis inte spelar. Vissa relationer har också varit helt nya så vi har inte kunnat få den där riktiga kontinuiteten. Men trots det har vi levererat i mångt och mycket, tycker jag.

huvudpartners

officiella partners