Maxim Khalil inför Husqvarna

Publicerad 28 juli 2023 i Dam,Nyheter,Okategoriserad

På lördag beger sig laget till Jönköping för att möta tabelltvåan i Division 1 mellersta, Husqvarna FF, i en träningsmatch. Huvudtränare Maxim Khalil tar oss igenom första träningsveckan sedan uppehållet, våra nyförvärv och vad han vill se på lördag mot Husqvarna.

Matchinfo

Husqvarna FF – Malmö FF
Lördag 29 juli 13:00
Vapenvallen

Maxim Khalil om


Att samla spelartruppen igen
– Det var kul att träffa alla igen. Det är en lång säsong och vårsäsongen sträcker sig från januari till juni, så det är nästan sex fulla månader. Vilket såklart tar på krafterna så jag tror det var skönt för alla att få ett uppehåll på två veckor. Men laget visade bra energi redan första passet, alla kändes taggade och redo att visa vad vi vill uppnå under höstsäsongen.

Om det två nyförvärven
– Det har sett bra ut nu under träningsveckan. Anna har spelat med vissa sedan tidigare och känner sina systrar såklart. Nova gör sin första flytt själv ner till Malmö och ska börja en ny skola så det är en stor omställning, men hon har hanterat det bra. Laget har tagit hand om henne väl och jag tycker det syns hur laget söker sig till dem och att de söker sig till laget så det har bara varit positivt.

– Spelmässigt ser vi att det var som vi förväntade oss. Anna bidrar direkt med mycket rutin på träningen och tar för sig både verbalt och taktiskt. Hon tar ett stort ansvar där, vilket vi också pratade om innan hon skrev på att vi gärna ser att hon gör, så det har varit klockrent. Nova visar också omedelbart att hon redan nu kan konkurrera om startplatserna, men det är också en spelare som vi vill bygga med på sikt. Hon har en fin spets och en förmåga att komma till avslut och är snabb i beslutsfattandet. Sedan finns det kanske lite nervositet ibland vilket inte alls är konstigt. Och där hjälper vi henne tillsammans med flera rutinerade spelare.

Vad han vill se mot Husqvarna
– Framförallt ska det bli kul att spela fotboll igen, och mot ett motstånd vi inte tidigare mött. Det är ett stabilt lag som ligger tvåa i sin division 1 serie. De spelar en intressant fotboll och är taktiskt skolade samtidigt som de kan plocka fram ett ess ur rockärmen. I den här matchen är det viktigt att ge spelarna minuter i benen men också ge spelarna en chans att visar vad de individuellt vill med den här säsongen. De får en ny möjlighet, både under de här träningsveckorna som kommer samt matchen på lördag, att visa hur man vill att det ska se ut mot Örgryte. Jag vill att vi gör allt det vi gör i våras, vilket vi jobbat med lite nu under veckan men också vissa nya saker vi vill implementera samtidigt som vi stegrar visa moment. Så egentligen förädla den identiteten vi jobbat med under ett halvår.

huvudpartners

officiella partners