Maxim Khalil inför Eskilsminne

Publicerad 28 juni 2023 i Dam,Nyheter

På fredag beger sig damlaget till Helsingborg för att möta Eskilsminne i vårsäsongens sista match. Maxim Khalil går igenom derbysegern senast, kommande match mot Eskilsminne och det stundande uppehållet.

MATCHINFO

Eskilsminne – Malmö FF
Fredag 30 juni 19:00
Västergårds IP
TV-sändning: Sydsvenskan

Maxim Khalil om

Derbysegern mot FC Rosengård senast..
– Jag är framförallt väldigt nöjd med den andra halvleken. Vi kontrollerar matchen på ett väldigt fint sätt vilket gör att vi kan flytta fram våra positioner successivt. Det gör att vi blir framåtlutande och farliga i vårt anfallsspel. Samtidigt som vi förhindrar dem från att skapa något överhuvudtaget egentligen. Så just den andra halvleken är jag väldigt nöjd med.

– Och sedan inramningen på Eleda Stadion, det var väldigt mäktigt med så mycket publik och att sätta skånskt damrekord, det är väldigt stort. Och tjejerna känner av det med allt vad det innebär. Sedan kan man prata om revanschen – det är alltid mycket som står på spel i en sådan match och jag tycker att vi visar att vi förtjänar den vinsten. Och att vi blivit mycket bättre på att hantera den typen av press där det finns andra faktorer än bara själva fotbollen.

Kommande match mot Eskilsminne..
– Eskilsminne är ett väldigt stabilt och starkt lag på hemmaplan. De har fortfarande inte förlorat där än. Det är en jobbig matta att spela på och de är rätt tunga både framåt och bakåt. Så det kommer bli en väldigt svår match. Men som jag sagt tidigare matcher så måste vi hitta balansen och fokus som vi lyckats göra de andra matcherna, men det betyder ingenting om vi inte gör det den här matchen också. Så det är fullt fokus på att utföra uppgiften och fullborda den här vårsäsongen, det kommer bli absolut avgörande den här matchen.

Stundande uppehåll..
– Jag tror att det kan vara bra för dem att få koppla bort fotbollen lite den första veckan, men sen blir det också viktigt att de genomför programmet vi har satt. Augusti kommer bli en fullspäckad månad med både Svenska cupen och DM-semifinal, sedan vi har IFK Göteborg och Halmia tätt därefter. Det kommer bli väldigt tuffa matcher och i princip en avgörande månad för oss så det gäller att vi är väl förberedda när vi kommer tillbaka.

huvudpartners

officiella partners