Maxim Khalil inför återstarten av division 1

Publicerad 04 augusti 2023 i Dam,Nyheter

På lördag är det återigen dags för seriespel när laget möter Örgryte IS på bortaplan. Maxim Khalil delar mig sig av sina tankar inför matchen.

Örgryte IS – Malmö FF
Lördag 5 augusti 13:00
Valhalla IP

För dig som inte har möjlighet att stötta laget på plats kommer matchen att sändas på Sydsvenskan.

Maxim Khalil om..

Seriespelet som börjar
– Det känns bra, det ska bli skönt att komma igång igen. Vi fick en bra genomkörare sist så det ska bli skönt. Läget i truppen är bra bortsett från några skavanker på vissa spelare som missar den här matchen. Så det är inte en helt komplett styrka men vi kommer ställa upp med en bra trupp borta mot Örgryte.

Nyförvärvens roll på lördag
– Jag tror att de kommer vara med i truppen bägge två i alla fall, om inget oförutsägbart händer, sedan får vi se om det är i en startelva. Det är två jättebra spelare som kommer bidra på alla håll och kanter, vare sig om de sitter på bänken eller startar, precis som alla andra spelare. Vi vill ju starta med ett starkt lag men också avsluta matchen starkt, som vi gjorde mot Eskilsminne exempelvis, där vi med bytena den sista halvtimmen lägger in en/två växlar till och det är så vi vill att det ska se ut.

Förväntningar på höstsäsongen
– Det jag tycker vi varit väldigt starka på under vårsäsongen är hur vi hanterat varje individuell match som en final. Vi är fokuserade, förberedda, analyserat motståndaren vi har varit väldigt redo för att ta oss an matchen. Det har också resulterat i bra resultat. Jag hoppas och tror vi kommer kunna bibehålla det under hela hösten framförallt blir det viktigt nu i augusti då vi också har DM och Svenska Cupen. Så det blir viktigt att vi inte slappnar av utan tvärtom faktiskt växlar upp och visar ännu mer vad vi vill och kan spinna vidare på det vi gjorde under våren.

Lördagens match mot ÖIS
– V vann ganska övertygande mot dem här hemma. Men sedan hade de en period i mitten av säsongen där de spelade upp sig och hade fyra raka vinster. De har också kryssat mot Halmia som är bara har förlorat mot oss i år. Jag tror att deras högsta höjd är nog rätt hög men de har pendlat lite i deras prestationer under våren. Sedan tycker jag att vi gör en väldigt bra match här i våras mot dem. Vi går ut hårt och tar kontroll direkt, vi får ett tidigt mål vilket direkt satte tonen för matchen. Men alla matcher lever sin egen historia och det blir viktigt att vi inte underskattar det här Örgryte-laget för deras högsta nivå är väldigt hög. Vi behöver göra jobbet fullt ut, hela vägen.

huvudpartners

officiella partners