Mattisson kommenterar kaptensutnämningen

Publicerad 05 april 2002

”Det är en ära att få vara kapten i Malmö FF. Det är många spelare som vill vara det och som offrat en hel del för att bli det.”

Gratulerar till utnämningen
”Tack! Det är en ära att få vara kapten i Malmö FF. Det är många spelare som vill vara det och som säkerligen offrat en hel del för att bli det.”

Men det är inte första gången du tar på dig kaptensbindeln
”Nej jag blev kapten första gången sommaren 1998 och hade den fram till och med 2000. Så detta blir den fjärde tränaren som ger mig förtroendet och det känns bra.”

Varför tror du själv att Tom Prahl väljer dig som kapten?
”Jag tillhör de som varit längst i klubben och jag är malmöbo och därmed lokal förankring. Dessutom tillhör jag de äldre i truppen och är oftast lugn och sansad, tills skillnad från den bilden man kan få av mig i filmen Blådårar 2.

Jag hoppas kunna vara ett föredöme på och utanför planen. Det är viktigt att alla ger 100 procent och aldrig ger upp.”

Om vi blickar framåt mot måndagens premiär. Hur vill du kommentera den?
”Man ser naturligtvis fram mot den. Man har väntat i ett halvt år och det börjar pirra lite i magen. Det är ingemn lätt match men det sa vi i fjol mot AIK också.

Rapporterna tala om mycket folk och det lyfter ju hela laget att springa ut på ett välbesökt Malmö Stadion. Hoppas MFF Support som vanligt ser till att det blir festligt och högljutt på läktarna.”

Har ni bra koll på era motståndare Djurgårdens IF?
”En sån genomgång som Tom Prahl hade med oss igår där han analyserade motståndarna och visade videosekvenser har jag aldrig upplevt tidigare så vi har bra koll på dem, men nu gäller det att omsätta teorin i praktiken. Vi vet ju fortfarande inte riktigt var vi står i år men matchen mot HBK senast gav oss självförtroende. Vi är laddade till max och vi skall springa sönder Djurgårdarna”

/Patrik Jandelin