Mats Engqvist ny lagkoordinator i MFF:s herrlag

Publicerad 05 mars 2020 i Herr,Nyheter

Mats Engqvist får utökade ansvarsområden och blir ny lagkoordinator i och kring MFF:s herrlag. Han kommer att arbeta i en logistisk och administrativ roll som hjälper till att underlätta lagets dagliga funktioner och verksamhet.

– Klubben har vuxit mycket de senaste åren och vi känner ett behov av att kunna koordinera alla saker som A-lagsverksamheten gör på ett tydligare sätt. Mats uppgift blir att skapa sig en överblick och samordna vad som sker här och nu samt en bra bit framåt. I vår ledarorganisation kommer han att tillföra ännu mer professionalism och struktur, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Mats Engqvist är en rutinerad fotbollstjänsteman och har bland annat varit landslagssekreterare för det svenska herrlandslaget i sju år. En titel som i intervjuer beskrivits med ord som planerare, fixare eller problemlösare.

– I rollen som lagkoordinator ingår att följa med på matcherna och att ha en tät dialog med ledarstaben om vilka aktiviteter som är på gång. Alla krafterna runt omkring laget ska fortsätta på samma sätt men jag ska se till vad som kommer in i almanackan. Det behövdes inte särskilt lång betänketid när jag fick frågan, säger Mats Engqvist.

Erfarenheterna från landslaget blir värdefulla i kombination med hans 14 år som MFF-anställd.

– Jag har huvudsakligen varit ungdomsansvarig vilket innebär att jag känner en stor del av laget redan. Dessutom har jag jobbat ihop med Daniel Andersson sedan han var 13 år när jag tränade honom i distriktslaget.

Mats Engqvist kommer parallellt att fortsätta arbeta med MFF:s P19- och P17-lag.

huvudpartners

officiella partners