Mathilda är ny SLO – med fokus på damlaget

Publicerad 08 maj 2024 i Dam,Nyheter

Mathilda Heister gjorde sin SLO-debut mot Eskilstuna: ”Det är viktigt att vi kan uppmärksamma supportrarna och vad som är deras behov”.

Mathilda Heister, 23, är ny SLO för MFF:s damlag.
– När jag fick frågan kände jag direkt att det verkade det vara en intressant och rolig utmaning. Det känns spännande att vara med och bygga upp det här och skapa något nytt, säger hon.
Mathilda har jobbat på flera dammatcher tidigare, men då för Supporterhuset.
–Det är spännande att se matcherna från ett helt nytt perspektiv..
Till vardags studerar Mathilda mänskliga rättigheter på Malmö universitet. I SLO-rollen är det mer fokus på supportrars rättigheter, men även skyldigheter.
– Det är viktigt att vi kan uppmärksamma vad som är supportrarnas behov på damlagets matcher, säger hon.
Varför passar du som SLO?
– Jag är bra på att prata med människor. Dessutom är jag en glad person, det tror jag är viktigt.
Under lördagens seger mot Eskilstuna United gjorde Mathilda sin första insats som SLO för MFF Dam.
– Det kändes bra, men det var rätt lugnt. Alla var ju glada för att vi vann.
Mathilda är Malmö FF:s första SLO med ansvar för MFF:s damlag och dess supportrar. Pierre Nordberg, som är huvudansvarig SLO förklarar varför det behövs.
– Vi ser fram emot att nu ha en SLO som är helt dedikerad till damlaget. Med Mathilda som SLO hoppas vi öka antalet supportrar som kommer på matcherna och samtidigt ökar möjligheten för de supportrar som vill engagera sig runt damlaget att skapa fin inramning runt matcherna.

FAKTA/Det här är en SLO

En SLO (står för Supporter Liaison Officer) har en nyckelroll i kommunikationen mellan MFF och föreningens supportar med syftet att stärka känslan av samhörighet och delaktighet. SLO:n ska också skapa förutsättningar för att gästande lags supportar får ett bra och vänligt bemötande.

huvudpartners

officiella partners