Mathias Ranégie klar för MFF

Publicerad 30 augusti 2011

På tisdagkvällen kunde MFF presentera ett tungt nyförvärv – skytteligaledaren Mathias Ranegie.

Mathias Ranégie kommer närmast från BK Häcken. Han leder Allsvenska skytteligan med 18 mål på 22 matcher. Förra året slutade han trea i Allsvenska skytteligan och bidrog starkt till Häckens fina säsong.

– Med Mathias har vi fått ytterligare spets i truppen, säger MFFs sportchef Per Ågren. Vi har sedan tidigare sagt att med den fina ungdomsverksamhet vi har, så ska det vara något extra för att vi ska plocka in spelare utifrån. Mathias är något extra och det ska bli riktigt kul att se honom i den ljusblå tröjan.

– Det känns som en spännande utmaning för mig, berättar Mathias Ranégie. MFF är en riktig toppklubb. Man har den nya stadion, fantastiska fans och man spelar en fotboll som jag verkligen gillar.

Mathias Ranégie har koppling till MFF sedan tidigare via Daniel Larsson.

– Vi känner varandra sedan tidigare och när jag gick till Häcken hade jag bilden av att vi skulle spela ihop där. Nu blir det i MFF istället och det känns lite extra roligt, säger Ranégie.

MFFs vd är mycket glad över förstärkningen men väljer också att rikta blicken mot sportchefen.

– Först och främst vill jag hälsa Mathias välkommen, säger Per Nilsson. Men jag vill också passa på att lyfta fram Per Ågren som under sin korta tid både fått hantera ett tränarbyte och samtidigt lyckats försvara truppen inför Europaspelet. Lägger vi till den här spetsvärvningen kan jag inte vara annat än mycket nöjd.

Mathias får nummer 13 och kontraktet gäller fram till och med 2014.

Spelarfakta
Mathias Ranégie
13 
Anfallare.
Född: 84-06-14
Längd: 196 cm
Vikt: 91 kg
Moderklubb: Masthuggets BK