Matchworld Football och Spring media arrangerar Brasilien–Irak på Swedbank Stadion

Publicerad 25 september 2012

Den 11 oktober kommer en historisk match spelas att på Swedbank Stadion i Malmö. För första gången möts Brasilien och Irak i en landskamp.

– Läget, kapaciteten och alla de moderna faciliteterna fick oss att välja Swedbank Stadion, säger Marc Biolley, Managing Director på Matchworld Football.

Matchen ingår i Brasiliens Europa-turné och man kommer att spela med bästa tänkbara lag. Eftersom Brasilien är värdland för VM 2014 är de direktkvalificerade och därmed är dessa matcher mycket viktiga för lagets förberedelser.

För Irak blir det ett ovanligt gästspel i Europa, men de kan räkna med gott stöd på läktaren. Över 100.000 irakier bor i Sverige och man hoppas att många av dessa kommer stötta sitt lag.

– Det är en stor ära för oss att spela den här historiska matchen och vi ser fram emot att spela den i Malmö där det bor så många Irakier, säger Al-Obaidi Najeh, President för det Irakiska Fotbollförbundet.

För Iraks brasilianske förbundskapten Zico, blir matchen extra speciell.

– Jag ser fram emot att spela den här matchen mot mitt eget land och jag är säker på att den blir en utmärkt förberedelse för vår kvalmatch mot Australien.

Efter matchen fortsätter Brasilien till Polen och möter Japan i ännu en landskamp. Irak åker till Doha och spelar kvalmatch till VM mot Australien den 16 oktober.

Matchen spelas på Swedbank Stadion den 11 oktober kl 20:30 och arrangeras av Fifa-licensierade matchagenten Matchworld Football och deras samarbetspartner Spring Media.

Biljetterna till matchen släpps onsdagen den 26 september kl. 09.00.

Biljetter köps enklast på ticnet.se,

Man kan också köpa biljetter hos Ticnet-ombud samt via Ticnets Callcenter 0771-70 70 70 och i MFF Shopen under ordinarie öppettider.