Publicerad 16 februari 2021 i Herr,Nyheter

En målrik match på Malmö IP slutar med seger 4­­–2 mot Falkenbergs FF.

Sebastian Nanasi var en av målskyttarna mot Falkenbergs FF.

Nyckelhändelser

Efter en jämn matchinledning var det MFF som tog ledningen efter knappa tio minuter. Anel Ahmedhodzic tog sig fram från sin mittbacksposition och placerade in 1–0.

Falkenberg hotade med en frispark strax utanför straffområdet, men Mathias Nilsson räddar fint i sitt vänstra kryss.

Direkt efter avspark i den andra halvleken sätter Mubaarak Nuh sitt första A-lagsmål i MFF. Efter ett väggspel med Anders Christiansen trycker Nuh dit 2–0 med vänsterfoten.

Inbytte Sebastian Nanasi briljerar i förarbetet till vårt tredje mål för dagen. Ett fint väggspel med Christiansen i straffområdet leder fram till att kaptenen placerar in 3–0.

Bortalaget reducerar i minut 73 genom Adam Bergmark Wiberg och lyckas även sätta ytterligare ett mål några minuter senare. Matthew Garbett målskytt.

Sebastian Nanasi, även han med sitt första MFF-mål, avslutar målskyttet för dagen när han rakar in en målvaktsretur. Slutresultat 4–2.

Jon Dahl Tomasson om

Årets första vinst
Det var härligt att se de unga spelarna visa framfötterna idag. Jag var spänd på hur de skulle prestera, för det är stor skillnad på att spela i P19 jämfört med seniorfotboll. De gjorde de bra, även om det finns mycket att slipa på. Överlag var det en bra träningsmatch för hela laget.

Vikten av att vinna träningsmatcher
Det skulle jag inte säga är det viktigaste. Vi ville bygga upp hela truppen så att alla har fått spela 90 minuter, sen vill vi också vara en klubb som utvecklar spelare, det är en del av vår filosofi. Och unga spelare kommer inte att utvecklas om de inte får speltid. Så vi måste ha en balans och ge speltid till hela vår stora trupp.

Falkenbergs press i första halvlek
Jag har sett de spela två matcher och de spelar bra fotboll är duktiga i kombinationsspelet. Våra unga spelare lär sig av den här typen av matcher, men våra äldre spelare lär sig också genom att ta ansvar och göra dem bättre. Så alla bidrar på sitt sätt.

Han har bestämt sig vem som spelar forward på söndag
Jag har en idé men i fotboll kan saker och ting ändra sig fort. Vi har många möjligheter och bara för att någon spelare inte startar den första cupmatchen betyder det inte att den spelaren inte är viktig för oss. Den som presterar spelar.