Seger i Ystad när Kander och Plantin gjorde comeback

Publicerad 27 augusti 2022 i Dam,Nyheter

En effektiv avslutning på den första halvleken banade väg för tre nya poäng i division 2. I bortamötet mot IK Pandora FF gjorde Amanda Kander och Anna Plantin comebeck och tränare Fredrik Jahnfors flera viktiga svar inför tisdagens DM-semifinal hemma på Malmö Stadion.

Fredrik Jahnfors efter matchen

– Det var pigga ben ute på plan idag. Efter sommaruppehållet har vi kört på med en tyngre och intensiv träningsperiod som lättats efter hand och det har gett mycket bra effekt. Förra helgen tyckte jag vi såg lite trötta ut men idag var det bra tempo från vår sida genom hela matchen.

– Trots att det tar lite mer än en halvtimme innan vi spräcker målnollan så skapar vi många heta chanser direkt från start. Vi hinner med att göra två mål som tyvärr döms bort innan Hejde trycker in första. Därefter flyter det på och vi belönas för vårt sätt att spela med ytterligare ett par snabba mål innan halvtid.

– Vi har en stor trupp och med tanke på uppgiften som väntar på tisdag så var det viktigt för mig att låta många spela idag. Vi har en oerhört bred och stark trupp och det ska vi utnyttja, och idag gör vi det på bästa sätt. Alla som spelar idag gör det jättebra.

– Amanda Kander har varit skadad men kliver in på mittfältet och gör det jättebra idag. Hon betyder mycket för oss med sin erfarenhet och sin trygghet. Anna Plantin har varit sjuk och missat en del träningar och matcher men det glädjer mig att hon får speltid idag och får göra mål direkt.

– Det här var en perfekt uppladdning inför DM-semifinalen på tisdag och vi hoppas verkligen att MFF-supportrarna sluter upp och kommer och stöttar oss mot Trelleborgs FF på Malmö Stadion i veckan.

MÅL

IK Pandora FF:
Malmö FF: Madeleine Hejde (36′) (70′), Ida Lyberg (40′) (63′), Melina Skarström (43′) (73′), Anna Plantin (66′)

Laguppställning

Emma Svensson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Ida Lyberg, Madeleine Hejde
Amanda Kander, Cornelia Lindgren, Petronella Winblad
Melina Skarström, Caroline Williamsdotter, Stina Stadig

Ersättare: Martina Sutalo, Beatrice Närhi, Rebecka Holm, Cassandra Harletun, Anna Plantin

huvudpartners

officiella partners