Matchrapport: Oavgjort i årspremiären

Publicerad 29 januari 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF kryssade i årets första match. På ett kylslaget Malmö IP slutade premiären mot IFK Malmö 2–2.

Amin Sarr spelade som central anfallare i den andra halvleken.

Höjdpunkter

Nyckelhändelser

Ola Toivonen gav MFF ledningen i den 22:a minuten med vänsterfoten. Fint förarbete av Felix Beijmo som spelade in från högerkanten till Marcus Antonsson som klackskarvade bak till Toivonen.

IFK Malmö kvitterade i 59:e minuten genom Oliver Fredin.

I 69:e minuten friställde Jo Inge Berget lagkapten Anders Christiansen med en genomskärare. Dansken rundade målvakten, väntade ut en motståndarback och rullade behärskat in ett nytt ledningsmål.

I 78:e minuten var det på nytt kvitterat genom Besnik Rustemaj från straffpunkten. MFF, som för dagen spelade i mörkblått, var nära ett segermål två gånger om genom Jo Inge Berget. Först räddade målvakten norrmannens frilägesskott och på det efterföljande anfallet prickade yttern stolpen.