Matchrapport: Malmö FF – IFK Norrköping 3–1

Publicerad 02 april 2016 i Matches

Premiärvinst inför storpublik hemma mot IFK Norrköping.

IFK Norrköpings inledande höga press gav tidigt utdelning för bortalaget. 0-1 kom från Christoffer Nyman i den 16:e minuten efter en snabb omställning. IFK Norrköping var fortsatt det bättre laget i första halvlek, även om det inte blev några fler mål förrän i den 44:e minuten. Då var det MFF:s tur när Markus Rosenberg kom rättvänd med bollen centralt och hittade en lucka som Anders Christiansen mötte med löpning. Avslutet var iskallt och spelarna gick till paus med 1-1.

I den andra halvleken var det MFF som tog kommandot och kom oftare till avslut än i första. Med 20 minuter kvar nickade Vidar Örn Kjartansson centimeter utanför målstolpen på inlägg från Yotún. Fem minuter senare blev Markus Rosenberg omkullsparkad i straffområdet. Jo Inge Berget förvaltade straffsparken med ett stenhårt skott långt ner till vänster. 2-1 till MFF. IFK Norrköping forcerade för en kvittering vilket öppnade ytor för MFF. I den 92:a minuten frispelades Erdal Rakip av Jo Inge Berget. Rakip avslutade med en läckert skruvad lobb som seglade in i mål till slutresultatet 3-1.

Allan Kuhns kommentar efter matchen
Jag är glad, ödmjuk och stolt men inte nöjd över den första halvleken. Det ser ut som att vi aldrig spelat fotboll förut. Jag fattar inte vad som hände där. Norrköping har första halvleken även om vi är bättre de sista tio minuterna. I pausen sa jag att vi måste skärpa oss. Vi är klart bättre än dem i andra halvleken. Det är helt rättvist.

Malmö FF: Anders Christiansen (44’), Jo Inge Berget (76’), Erdal Rakip (92’)
IFK Norrköping: Christoffer Nyman (16’)

Malmö FF: Rasmus Bengtsson (38’), Anders Christiansen (59’), Oscar Lewicki (84’)
IFK Norrköping: Jón Gudni Fjóluson (20’), Andreas Johansson (32’)

Publik: 21 085