Matchrapport: Malmö FF – IFK Norrköping 1-0

Publicerad 13 mars 2016 i Matches

Det blev en mållös första halvlek som inledde kvartsfinalen mellan Malmö FF och IFK Norrköping, men det fattades inte målchanser för något av lagen. I andra halvlek dröjde det inte länge innan Malmö FF kunde utnyttja en målchans och avgöra matchen.

Malmö FF tog ett tidigt kommando i första halvlek av kvartsfinalen i Svenska Cupen på ett utsålt Malmö IP, men det var IFK Norrköping som fick det första avslutet. Det var i den sjunde minuten som Nicklas Bärkroth avslutade från IFK Norrköpings högerkant. Johan Wiland i MFF:s mål kunde styra undan skottet. MFF:s första chans dröjde till en kvart in i matchen då ett inlägg från Yoshimar Yotún nådde Vladimir Rodic vars avslut satt i burgaveln. En halvtimme in i matchen bjöds MFF på ett gyllene läge att ta ledningen när IFK Norrköpings målvakt kom ut fel. Vidar Örn Kjartansson uppfattade snabbt läget och lobbade IFK Norrköpings målvakt, men avslutet gick precis utanför. 

IFK Norrköpings bästa målchans i första halvlek kom när Daniel Sjölund, med en snabb frispark, nådde Emir Kujovic. Kujovic fintade sig fram till ett friläge, men avslutet styrdes tätt utanför. Hörnan som följde blev kaosartad och bollen dansade längst mållinjen ett par gånger innan den till slut segnade över målet.

MFF:s ledningsmål kom direkt i andra halvlek. Det var Kjartansson som hittade nätet redan två minuter efter pausvilan. Anfallet började med en bollvinst av Anders Christiansen och avslutades med att Kjartansson behärskat placerade in ledningsmålet vid målvaktens vänstra stolpe. Ett mål som visade sig bli matchvinnande.  

IFK Norrköpings bästa möjlighet till kvittering kom med en kvart kvar av matchen när ett inlägg nådde Christopher Telo, men hans avslut gick över Wilands ribba. Malmö FF försvarade sig väl i andra halvlek och kunde hålla undan och säkra en 1-0-seger.

Vinsten innebär att Malmö FF är klara för semifinal i Svenska Cupen.

Allan Kuhn efter matchen:

– Det var en tuff match mot ett mycket bra motstånd. Jag tycker speciellt att vi gör en bra andra halvlek när vi vågar kliva högre upp. Norrköping var bättre än oss i vissa stunder av första halvlek. I andra sa vi att vi skulle gå ut och dominera och göra det vi är bra på. Jag är mycket nöjd med målet där vi lyckas pressa högt upp i planen, något vi tränat mycket på. Anders Christiansen gör det mycket bra och även om vi inte gör mål i det första läget så gör vi det i det andra.

Mål Malmö FF: Kjartansson (47’)
Mål IFK Norrköping: 

Varningar Malmö FF: Rosenberg (78’), Árnason (82’), Mehmeti (88’)
Varningar IFK Norrköping: Blomqvist (24’), Telo (71’)

Laguppställning: 

Johan Wiland
Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún
Vladimir Rodic (Rakip 83’), Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget
Vidar Örn Kjartansson (86 Mehmeti), Markus Rosenberg (80’ Molins)

Ersättare: Fredrik Andersson, Magnus Wolff Eikrem, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Erdal Rakip, Pa Konate.


Publik:
 4499

huvudpartners

officiella partners