Matchrapport FCK – MFF 1-0

Publicerad 05 februari 2016 i Matches

Malmö FF förlorade med 0-1 mot FC København på The Sevens i Dubai i en ovanligt tuff och hård träningsmatch.

Matchen mot FC København började med ett böljande och grinigt spel. Det var många hårda dueller från båda lagen och när matchen kom igång på allvar efter femton minuter så var det FCK som styrde spelet. Laget ifrån Danmarks huvudstad fäste ett grepp  på MFF:s planhalva och letade sig allt närmre mål.

Malmö FF hade svårt att komma till anfall med mycket folk och spelarna blev ofta isolerade. Istället fick MFF fokusera sig på att försvara – något som laget gjorde väldigt bra. Med ett kompakt försvarsspel krympte de ytorna och danskarna hade svårt att komma igenom MFF:s försvarslinje.

I den 40:e minuten bröts dock måltorkan då FCK tog ledningen. En hörna ifrån höger skickades in mot den bortre delen av straffområdet där en FCK spelare nickade bollen i stolpen och returen svepte sedan lagkaptenen, Delaney, in i mål.

Den första halvleken avslutades med ett bra MFF-anfall då Vladimir Rodic fick bollen ute till vänster och ensam lyckades serben hålla undan tre FCK-försvarare innan han hittade ut med bollen till Berget på högerkanten. Norrmannen avancerade en bra bit upp innan han slog in bollen mot Markus Rosenberg i straffområdet men Zanka i FCK-försvaret han in i mellan och avstyrde målchansen.

– Vår första kvart var okej men när FCK fick igång sitt spel kom vi för långt ner i banan. Vi valt lite sega medan de hade lite mer spring i benen, men sen ligger de också längre fram än oss. Målet som vi släpper in är lite irriterande. Det är en fastsituation och de gör mål på andrabollen, den ska vi hinna få undan. Jag är nöjd med insatsen och energin som vi visar upp, säger Allan Kuhn och fortsätter:

– FCK spelade med hög press och ett sådant försvarsspel har vi inte hunnit träna på så mycket.

I inledningen av den andra halvleken spelade MFF med mer energi och spelarna vågade ta för sig på ett helt annat sätt i den första halvleken.

Jo Inge Berget blev bestulen på en straff efter att han blivit fälld i straffområdet men domaren valde att fria.

Efter 65 minuter fick MFF in friska ben då nio nya spelare kom in och tempot drogs upp igen. Yoshimar Yotún och Mattias Svanberg hade många fina kombinationer på vänsterkanten men MFF lyckades aldrig spräcka målnollan utan FC København vann matchen med 1-0.

– Jag är väldigt nöjd med den andra halvleken. FCK hade svårt att hålla upp samma tempo som i den första halvleken. De skapade inte så många målchanser utan spelade mer på resultatet i matchens slutskede, berättar Kuhn och fortsätter:

– Generellt är jag mycket nöjd med dagens match rent fysiskt. Vi fick inga skador vilket är ett plus. Man ska inte vara nöjd efter en förlust men sen måste man också känna av när man möter ett lag som ligger längre fram.

Startelvan:

Wiland-
Tinnerholm, Árnason, Bengtsson, Konate-
Rodic, Eikrem, Lewicki, Berget-
Rosenberg, Kjartansson

Elvan efter den 65:e matchminuten:

Wiland-
P.Johansson, Árnason, Brorsson, Yotún-
Rakip, Christiansen, E.Andersson, Svanberg-
Molins, Mehmeti

huvudpartners

officiella partners