Matchrapport efter kvalsegern

Publicerad 07 juli 2021 i Herr,Nyheter

Trots ett stort övertag med flera vassa målchanser blev Antonio Colaks mål i den andra halvleken matchens enda när MFF besegrade Riga FC med 1–0. På tisdag i nästa vecka väntar returen på bortaplan.

Nyckelhändelser

1′ Med lite över 4000 sjungande åskådare på läktaren drog Malmö FF igång matchen i ett högt tempo.

12′ Gästerna fick knappt låna bollen inledningsvis och matchens första vassa målchans kom när Antonio Colak tog emot en boll strax utanför straffområdet, la bollen tillrätta men anfallaren fick se sitt skott gå över ribban.

35′ MFF fortsatte att vara kreativa ute på kanterna. Som när Sören Rieks utmanade ute på sin vänsterkanten, tog sig runt en försvarare och provade med högern. Rigas målvakt var snabbt nere vid stolpen och räddade.

39′ Högerkanten var också offensiv. När Eric Larsson tog sig ner mot kortlinjen blev det farligt efter att ytterbackens inlägg träffat Colak som med en konstspark var nära att ge MFF ledningen.

40′ Det var tuffa närkamper ute på planen. Anel Ahmedhodzic hade flera hårda dueller med Rigas anfallare Owolabi Muritala. Fem minuter före pausvilan drog gästernas anfallare på sig sitt andra gula kort och letterna reducerades till tio man.

45′ Återigen är det genom kanterna MFF kommer till sina vassaste lägen. Jonas Knudsens vänsterinlägg med bara sekunder kvar av den första halvleken träffade pannan på Antonio Colak som ännu en gång fick se bollen smita förbi målramen.

48′ Sebastian Nanasi fick förtroendet från start och tog chansen att visa upp sig. Som när han i den andra halvleken tunnlade sig förbi en försvarare nere vid kortlinjen, letade sig in i straffområdet och drog iväg ett avslut som gick utanför.

50′ MÅÅL! Efter en rad målchanser fick hemmalaget äntligen jubla tillsammans med publiken. Eric Larsson läste och bröt en passning på mittfältet som landade hos Jo Inge Berget. Norrmannens inlägg är perfekt till Antonio Colak som på ett tillslag satte 1–0 till Malmö FF och matchens enda mål.

Jon Dahl Tomasson efter matchen

– Jag tycker vi bjuder på en riktigt fin första halvlek där vi låter bollen rulla och har bra tempo och tryck i allt vi gör. Jag tror vi har två målchanser där vi rent av borde göra mål. Andra halvlek startar vi bra men sen går vi ner i tempo och slarvar i sista tredjedelen som gör att Riga får ett par omställningslägen och på så vis bjuder vi in dem i matchen.

– Jag gjorde fem ändringar i laguppställningen om vi jämför med hur den såg ut i Norrköping. Vi har tufft matchande nu och behöver hålla alla friska och hela. Men ingen får chansen idag för att vi vilar någon annan utan alla som startar gör det för att de gjort sig förtjänta av en plats i laguppställningen. Sebastian Nanasi får en roll som nummer tio idag och jag blir glad när jag ser hur han går ut och tar för sig.

– Riga visade tydligt att man kommit hit för att fokusera på försvaret. Med resultatet här i dag tvingar vi våra motståndare att spela en annan typ av fotboll så jag tror returen i nästa vecka kommer se lite annorlunda ut.

MåL

Malmö FF: Antonio Colak (50′)

Varningar

Malmö FF: Ahmedhodzic (14′), Colak (30′), Innocent (77′),
Riga FC: Muritala (22′), Cernomordijs (29′), Fjodorovs (60′), Blanks (66′)

Utvisningar

Riga FC: Muritala (41′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Erdal Rakip, Oscar Lewicki (Innocent 73′)
Jo Inge Berget (Sarr 73′), Sebastian Nanasi (Nalic 67′), Sören Rieks (Birmancevic 46′)
Antonio Colak

Ersättare: Melker Ellborg, Marko Johansson, Noah Eile, Felix Beijmo, Franz Brorsson, Adi Nalic, Pavle Vagic, Bonke Innocent, Veljko Birmancevic, Amin Sarr.

huvudpartners

officiella partners