Klara för play-off till Europa League

Publicerad 11 augusti 2022 i Herr,Nyheter

MFF är klara för Europa League-playoff efter avancemang mot F91 Diddeleng.

NYCKELHÄNDELSER

1′: Avspark på Stade de Luxembourg.

36′: Strax utanför straffområdet hittar Joseph Ceesay in centralt till Sergio Peña som testar avslut. Målvakten tippar den precis över ribban.

39′: Hemmalaget är nära på att ta ledningen men avslutet går via stolpen ut.

45′: Domaren blåser av den första halvleken och det är mållöst i Luxemburg.

50′: MÅL! Ola hittar Joseph Ceesay i djupled som petar den förbi sin försvarare och slår ett inlägg längs marken som Buya Turay stöter in i mål. 1-0 Malmö!

52′: MÅL! Joseph Ceesay kommer förbi på sin högerkant igen och denna gången hittar han Ola Toivonen som likt Buya Turay slår in bollen i mål och utökar vår ledning.

55′: Hemmalaget reducerar efter ett mål av Samir Hadji.

60′: Diddeleng kvitterar till 2-2 genom Dejvid Sinani.

80′: Nära! Felix Beijmo når Isaac Kiese-Thelin med ett inspel från kanten men Isaacs avslut räddas ut till hörna av målvakten.

90′: Domaren lägger till fem minuter av matchen.

90+5′: Slut! Matchen slutar 2-2 och MFF går vidare till Europa League-playoff efter sammanlagt 5-2.

MÅL:

F91 Diddeleng: Samir Hadji (55′), Dejvid Sinani (60′)

Malmö FF: Buya Turay (50′), Ola Toivonen (52′)

VARNINGAR:

F91 Diddeleng: Vincent Decker (45′), Eliot Gashi (49′)

Malmö FF: Dennis Hadzikkadunic (25′), Johan Dahlin (55′)

ANDREAS GEORGSON EFTER MATCHEN:

– Vi är glada över att nå play-off. Det var målet. Över dubbelmötet är känslan är att vi gör en stark insats i hemmamötet. Idag är det en svag insats. I första halvlek känns det som att vi vill att matchen bara ska ta slut. Det är inte rätt sätt att spela fotboll på. Vi har inget mod. Dahlin höll oss kvar i matchen.

– Vi kom ut på ett annat sätt i andra halvlek med lite mer energi och kraft i duellerna och gjorde två bra kontringsmål. Det är jag glad för. Vi måste däremot vara bättre att spela av matchen därefter. Vi gör flera misstag.

– Det är jätteviktigt med gruppspel för oss. Det är en del av klubbens DNA. Vi behöver utmana oss.