Matchrapport: Åtvidabergs FF – Malmö FF 2-2

Publicerad 01 augusti 2015 i Nyheter

MFF låg under med 2-0 efter den första halvleken i dagens bortamatch mot Åtvidabergs FF – men två mål av Nikola Djurdjic i den andra halvleken gjorde att MFF i alla fall fick med sig en poäng hem till Skåne.

På ett soligt Kopparvallen och i det helvita tredjestället inledde MFF piggt, och redan efter fem minuter var det nära nätkänning. Efter en kort hörna skickade Sana in ett hårt och lågt inlägg i boxen – Rakip kom på först på bollen men skarvade den precis utanför.

Men sedan jobbade Åtvidaberg sig mer in i matchen och hemmalaget var inte helt ofarliga i sina kontringar. Efter nio minuters spel fick Johan Wiland också göra sin första räddning när han styrde ett volleyskott till hörna.

I den 22:e minuten tvingades Andreas Vindheim utgå, och Anton Tinnerholm ersatte.

Och efter att MFF inte lyckats få undan bollen ordentligt i den 25:e minuten så drog Kristian Bergström till utifrån – och han fick till ett skott som borrade sig in intill Wilands högra stolpe.

Men minuter senare var MFF bara några millimeter från att kvittera. Eikrem lyfte in en hörna och efter en touch hamnade bollen på fötterna hos Djurdjic som drog till på volley – i stolpen.

Istället kunde Åtvidaberg gå upp och utöka till 2-0 minuten senare. En frispark hittade en omarkerad Åtvidaberg-spelare som enkelt kunde nicka in bollen bakom en chanslös Johan Wiland.

MFF hade svårt att skapa de riktigt farliga chanserna under den resterande tiden av den första halvleken och resultatet 2-0 blev också halvtidsresultatet.

Den andra halvleken hann sedan knappt börja innan Jo Inge Berget blev fasthållen och neddragen i straffområdet, med straffspark som följd. Och Djurdjic var säkerheten själv från elva meter och satte bollen högt uppe i målvaktens högra hörn.

Och bara sju minuter senare kontrade MFF blixtsnabbt när Rodic och Djurdjic hamnade i ett två-mot-en läge mot en ensam Åtvidaberg-försvarare. Rodic tittade upp och serverade sedan sin landsman ett fritt läge med målvakten – och Djurdjic gjorde inte något misstag utan placerade in kvitteringen.

Minuterna senare var Rodic återigen sånär på att rinna igenom, men Åtvidabergsmålvakten hann den gången före och kunde precis skicka undan bollen.

MFF försökte sedan ligga på för ett ledningsmål, Adu och Mehmeti kom in, medan Eikrem och Rodic gick ut. Och med åtta minuter kvar av matchen fick Adu också till ett bra volleyskott efter en hörna, men Åtvidabergsmålvakten kunde rädda.

Men MFF lyckades inte trycka in ett segermål i slutminuterna utan man fick istället dela på poängen med Åtvidabergs FF.

– Man får så många poäng som man förtjänar och idag tycker jag inte att vi förtjänar fler. Vi gör en riktigt dålig första halvlek och sen är vi bra i början på den andra halvleken när vi också får in kvitteringen. Men sen gick ni ner oss lite, en del av spelarna som spelade i onsdags såg lite trötta ut. Det är bara att ta med oss den här poängen och jobba på, säger Åge Hareide.

På onsdag väntar returmatch i Champions League-kvalet mot FC Salzburg på Swedbank Stadion.