Matchrapport: Antonsson tvåmålsskytt mot Kalmar FF

Publicerad 06 februari 2021 i Herr,Nyheter

Marcus Antonsson gjorde båda målen för Malmö FF när laget spelade 2–2 mot Kalmar FF i årets andra träningsmatch.

Höjdpunkter

Antonsson! MFF tar ledningen mot Kalmar FF pic.twitter.com/LB5DmcXINs

— discovery+ sport 🇸🇪 (@dplus_sportSE) February 6, 2021

2-0 Antonsson! Malmö FF ökar på ledningen pic.twitter.com/ao9uLyDMb7

Nyckelhändelser

Redan i den fjärde minuten spelade Eric Larsson fram Ola Toivonen som från en fin position i straffområdet träffade ribban. På returen pricksköt Sören Rieks men avslutet smet utanför.

Marcus Antonsson gav MFF ledningen i den tionde minuten efter en omställning där Rieks assisterade på nick. Anfallaren blev tvåmålsskytt bara minuter senare efter att Noah Eile brutit högt upp i banan och spelat vidare till Ola Toivonen som lade fram bollen till Antonsson.

Lasse Nielsen träffade målburshjulet intill stolproten i matchens 30:e minut. Domaren valde att inte blåsa för mål utan friade och spelet gick vidare.

Marcus Antonsson och Amin Sarr hade tillsammans tre möjligheter att utöka MFF:s ledning, men samtliga avslut gick utanför mål.

I den 67:e minuten reducerade Kalmar FF genom Alex Mortensen.

Anders Christiansen missade en straff i den 71:a minuten.

Kalmar FF gjorde 2–2 i matchens 85:e minut efter en inläggsfrispark.

Jon Dahl Tomasson om…

Matchen:
Jag är ganska nöjd med vår fysiska insats. Första timmen var presspelet riktigt bra, både utan boll och när vi vann bollen gick vi framåt. På det stora hela är jag ganska nöjd med matchen. Vi försöker inte att lägga så mycket fokus på resultatet, det handlar om att spelaren ska visa framfötterna.

Att Anel Ahmedhodzic saknades:
Han fick känning innan matchen och som en försiktighetsåtgärd valde vi att inte låta honom spela.