Matchrapport AaB – MFF 3-0

Publicerad 23 februari 2016 i Matches

Malmö FF uppträdde ofokuserat på Nordjyske Arena och gav bort tre mål till hemmalaget efter enkla misstag i tisdagens träningsmatch mot Allan Kuhns gamla klubb, AaB.

Startelva:

Andersson
Tinnerholm, Bengtsson, Brorsson, Konate
P.Johansson, Adu, Rakip, Sana
Rosenberg, Molins

Malmö FF kom aldrig riktigt igång i den första halvleken och två slarviga situationer gjorde att hemmapubliken fick jubla dubbelt under den första halvleken.

I den sextonde matchminuten tilldömdes MFF frispark till vänster på egen planhalva. Konate spelade in bollen centralt till Rakip, men adresseringen var inte helt korrekt och istället hamnade bollen hos en AaB-spelare som snabbt ställde om och frispelade Rasmus Jönsson. Ensam med MFF-målvakten gjorde den förre HIF-anfallaren enkelt 1-0.

Tyvärr dröjde det bara fem minuter innan AaB hade utökat sin ledning. Adu kom långt ner i banan för att hämta bollen och som sisteman slog han en något chansartad boll till en instängd Sana som direkt sattes under press och tappade bollen till Thomas Enevoldsen som rullade in 2-0.

Efter de båda målen fortsatte AaB att trumma på samtidigt som MFF hade svårt att komma till några organiserade anfall och fick därmed gå av gräsmattan mållösa efter den första halvleken.

I den andra halvleken gjorde Allan Kuhn en del byten och MFF spelade upp sig men hade fortsatt svårt att komma till några större farligheter.

Istället kunde AaB pricka in 3-0 och det närmsta som MFF kom ett mål var när Vidar Örn Kjartansson träffade stolpen precis innan domaren blåste av matchen.

– Vi ger bort alla tre målen och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher Vi fick en pinsam start på matchen och under den inledande kvarten är vi inte med överhuvudtaget. Där finns vissa saker, som sista delen av den första halvleken och en del i den andra halvleken, som jag är nöjd med. Men förlorar du med 0-3, där vi ger bort alla målen, så ska du vara missnöjd, säger Allan Kuhn.

– Vi inleder matchen med en väldigt dålig förstahalvlek. Vi har dålig koncentration, gör alldeles för många misstag och spelar naivt, säger Markus Rosenberg.

Byten:

45´ Adu ut – Erik Andersson in
60´ Guillermo Molins & Piotr Johansson ut – Vidar Örn Kjartansson & Vladimir Rodic in
67´ Rasmus Bengtsson, Erdal Rakip, Tobias Sana ut – Kári Árnason, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún in