Matchen mot Nordsjälland spelas inför tomma läktare

Publicerad 13 februari 2014

På tisdag spelar Malmö FF en träningsmatch mot FC Nordsjälland på Farum Park i Danmark. Tyvärr måste vi meddela att FCN valt att spela matchen inför tomma läktaren.

– Vi blev väldigt chockade när vi fick beskedet av FC Nordsjälland att de valt att spela matchen inför tomma läktaren. Vi har erbjudit oss att ta med egna publikvärdar till Farum Park och vi har även erbjudit oss att flytta matchen till Malmö IP bara för att kunna spela matchen inför publik, men FCN har valt att tacka nej till dessa förslag, berättar Malmö FFs evenemangsansvarig, Patrik Jandelin och fortsätter:

– Vi tar till oss lärdomen att vi måste bli bättre i vår kommunikation mellan klubbarna när vi gör upp om villkoren kring våra träningsmatcher. I min värld är det dock normen att matcher ska spelas inför publik och att om ett annat besked tas så bör det påpekas ifrån den arrangerande klubben i god tid. Jag tillsammans med Daniel Andersson (sportchef), Peter Åhlander (SLO) och Peter Narbe (Säkerhetsansvarig) har jobbat hårt för få ha våra supportrar på plats men tyvärr har vi inte lyckats, säger Patrik Jandelin.

– Självklart är detta ett väldigt tråkigt besked då vi alltid vill spela inför vår publik och jag har jobbat hårt för att få in dem på arenan. Rent sportsligt ligger matchen helt rätt i vårt träningsupplägg både gällande tid och datum och är så pass viktigt för vår försäsong att vi vill spela matchen. Förhoppningsvis hjälper matchen oss att vässa formen till träningsmatchen mot Mjällby AIF och att vi då kan ge vår publik en fin match, berättar Malmö FFs sportchef, Daniel Andersson.

 

Vi har fått information om att matchen kan komma att livestreamas. Vi ber att få återkomma om detta.

Matchen har även fått en ny avsparkstid och spelas klockan 13.00 istället för 14.00.