Matchen mot Nordsjälland inställd!

Publicerad 29 januari 2010

Trots stora ansträngningar nu på morgonen så blir det ingen match mot Nordsjälland på Malmö IP. Alla parter är överens om att planen är för hal och att det är för stor skaderisk. För Malmö FF:s del blir det träning istället, antingen på plan 9 eller i form av styrketräning.

Klockan 09.00 togs beslutet. Enligt Staffan Tapper, som var på plats på Malmö IP tidigt i morse, så vill man inte riskera att spelarna skadas på den hala planen.

En stor elogé till personalen på Malmö IP som jobbat hårt under hela veckan och idag från tidig morgon. Planen på Malmö IP skiljer ju sig i uppbyggnad än övriga i Malmö(runda plastkulor istället för gummigranulat) och redan i förra matchen mot Köge kunde man se tendenser till att det var halt. Planen var dock ännu bättre preparerad än förra veckan fram till igår kväll.  Men det går inte att trolla. I natt har kommit över en decimeter snö på Malmö IP. Det är fortsatt blåsigt och kallt(just nu minus sju grader). Det är inte lönt att salta för det biter inte i den kylan och med så kort tid till avspark. Dessutom har SMHI utfärdat en klass 1 varning som säger att mer snö och oväder är på väg. 

Malmö FF skall nu försöka träna på plan 9 klockan 12.00 istället (kombihallen är upptagen). Går inte detta blir det styrketräning inomhus. Man letar efter en ny dag för matchen mot FC Nordsjälland.

Arbetet med att göra planen spelduglig fortsätter dock inför kommande matcher och naturligtvis för LdB:s dagliga träningar.