Matchen bruten – spelas om söndag 16.00 ***uppdaterad 15/8 09.30***

Publicerad 14 augusti 2010

MFF-Gefle avbröts i halvtidsvilan av domaren på grund av regn. Matchen spelas om söndag 15 augusti 16.00. Alla sparade biljetter till dagens match och årskort gäller.

***Uppdaterad 15/8 09.30, Planen inspekterad och spelklar nu på söndagsmorgonen***
Efter en kort inspektion av planen klockan 8.30 konstaterades att planen är spelbar inför eftermiddagens match.

– Planen går att spela på redan nu. Precis som vi sa igår; om det bara slutar regna så är planen spelbar efter ett litet tag säger Nils-Börje Friberg, arenachef på Swedbank Stadion

Tidigare publicerat:
Trots hällande regn från matchstart höll planen i 35 minuter, sen ökade regnet i intensitet och då hann inte vattnet rinna undan.

– I 35 minuter var planen perfekt. Men när jag såg i paus hur vattnet började samlas och vi samtidigt fick besked om att regnet inte skulle avta var jag tvungen att avbryta, säger matchens domare Sven-Martin Åkesson.

Det innebär att målprotokollet nollställs och matchen spelas om från början.

Inget återköp men biljetten gäller idag
Som det står på samtliga biljetter kan matchdatum ändras och inga biljetter köpes tillbaka. 

Däremot gäller självklart köpt biljett även till söndagens match. Likaså gäller årskort, logekort och klubbstolskort.

Biljett, Årskort:
Entéerna öppnar 14.30

Loger, klubbstolar
Restaurang 1910 är öppen från kl. 15.30 (alltså 30 minuter innan matchstart). Ingen mat eller dryck ingår. Det kommer att finnas möjlighet att köpa korv, godis och dryck på plats. Inga tränarintervjuer innan match.

Logerna är också öppna från 15.30. Det kommer att finnas mobila försäljningsställen med samma koncept som i 1910, alltså sortiment till försäljning innan match och i paus.

Köp av nya biljetter
För den som missade matchen och vill se den på söndagen kommer en provisorisk biljettservice att upprättas från och med 14:30. Dock kommer man bara att kunna köpa biljett till ståplats och övre etage E.ON-tribunen (södra kortsidan). Biljetterna är onumrerade och de som har numrerad biljett från lördagens match, eller årskort, har företräde till sina platser. För ståplats gäller vanliga priser, dvs 140 kr för vuxen och 90 kr för ungdom. För sittplats gäller 200 kr för vuxen och 100 kr för ungdom.

MFF-representanter på plats
För frågor kommer representanter från MFF att finnas på plats utanför luckorna. Men vi betonar redan nu att endast de som kan visa upp biljett från lördagens match kommer att bli insläppta. Övriga måste tyvärr köpa en ny om man ska se matchen, igen. De som hade biljett till lördagens match, men  av olika anledningar inte kan se matchen på söndag måste vi tyvärr också göra besvikna – vi löser inte tillbaka betald biljett. Det kan i det sammanhanget vara värt att nämna att det var över 13 500 biljetter sålda till matchen, men bara 10 613 dök upp. (De som valde att stanna hemma kan alltså inte heller lösa in sin biljett, men får å andra sidan en ny chans att se MFF.)

Vi ber om förståelse
Vi beklagar det inträffade, men vädrets makter rår vi inte på och Svenska Fotbollsförbundets regler är tydliga på den här punkten. Ingen av tränarna protesterade mot domarens beslut trots att det innebär en hel del olägenheter för respektive lag. MFF ledde matchen och får nu börja om. Gefle hade ett bokat plan hem och fick på kort varsel försöka hitta härbärge och förlänga vistelsen.

SSP ber också att meddela att man på grund av den korta framförhållningen inte har personal till alla sina kiosker. De ber er därför ha förståelse för att inte alla kiosker håller öppet.

Samma sak gäller hela evenemanget. Vi kommer att göra vårt bästa för att ge publiken en bra service men hoppas på förståelse om det skulle uppstå lite frågetecken under morgondagen.

Trots allt – välkomna på match mot Gefle, igen.