Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – IFK Göteborg

3 – 1

Ett revanschsuget Malmö FF klev ut och rivstartade klassikermötet mot IFK Göteborg. Redan i den tredje minuten spräckte MFF målnollan när säsongens femtonde seger i Allsvenskan skrevs till 3–1.  

Det snackades på förhand om revanschsugna spelare och det tog knappt två minuter för hemmalaget att vinna tillbaka bollen och komma till ett farligt anfall. Ute på vänsterkanten fick Sören Rieks bollen i djupled, hittade in till en framstormande Arnor Traustason som gick omkull och straff till Malmö FF. Från elva meter kunde sedan lagkapten Anders Christiansen placera in 1–0 nere vid den vänstra stolproten och ge hemmalaget en drömstart.

Tempot i matchen ökade, regnet tilltog ytterligare och underlaget utmanade spelarna. I den 23 spelminuten fick också IFK Göteborg en gratisbiljett in i matchen efter att just det blöta underlaget ställt till det för Marko Johansson. MFF-målvakten lämnade sitt straffområde för att avstyra en djupledsboll men halkade till i den våta gräsmattan. Något Pontus Wernbloom utnyttjade och rullade in 1–1.

Men Malmö FF fortsatte visa upp spelglädje och när laget åter skulle ta initiativet i matchen var det högerkanten som ville visa upp sig. Efter ett fint kombinationsspel mellan Eric Larsson och Arnor Traustason hamnade bollen hos Ola Toivonen. I straffområdet hos ett passivt IFK Göteborgs-försvar tog Toivonen vara på läget och gav MFF ledningen på nytt, anfallarens femte mål på de fyra senaste matcherna i Allsvenskan.

I halvtidspausen tvingades Malmö FF till ett byte. Sören Rieks fick kliva av efter känningar från en duell och Jon Dahl Tomasson lät Isaac Kiese Thelin ta plats i anfallet med Ola Toivonen och flyttade samtidigt ut Adi Nalic på vänsterkanten. Positionsbytet störde inte Nalic det minsta och tjugo minuter in i den andra halvleken överlistade han gästernas försvar. En skottfint förbi förste försvararen och sedan ett snabbt avslut av Adi Nalic som såg bollen segla in i krysset bakom en chanslös Ioannis Anestis i Göteborgsmålet. Touch på en försvarare visade reprisen men en fin auktion som fastställde slutresultatet en regnig men underhållande kväll på Eleda Stadion. Ytterligare ett glädjeämne var att Rasmus Bengtsson fick hoppa in med tio minuter kvar och göra allsvensk säsongsdebut när Malmö FF besegrade IFK Göteborg med 3–1.   

JON DAHL TOMASSON

– Vi är väldigt glada över den här vinsten med tanke på hur det gick senast. Jag tycker det visar på att vi är stabila, starka och vi tror på det vi gör. Vi spelar kanske inte vår bästa fotboll idag men vi har många spelare som visar karaktär och tar ansvar. Och det gör de fantastiskt. Det är väldigt tacksamt som tränare att ha den typen av spelare i sitt lag.

– Vi saknar våra supportrar något enormt. En sån här match hade vi verkligen velat ha dem här och lyssna på deras sång. Vi är fortfarande obesegrade i allsvenskan här hemma och jag tycker att vi återigen vinner välförtjänt och verkligen spelar oss fram till en ny vinst..

MÅL:

MFF: Anders Christiansen (3′) Ola Toivonen (35′) Självmål (64′)
IFK: Pontus Wernbloom (23′)

VARNINGAR:

IFK: August Erlingmark (25’) Robin Söder (78′)

LAGUPPSTÄLLNING:

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen
Arnor Traustason (Innocent 63′), Anders Christiansen, Erdal Rakip (Bengtsson 84′), Sören Rieks (Kiese Thelin 46′)
Ola Toivonen (Sarr 84′), Adi Nalic

Ersättare: Mathias Nilsson, Felix Beijmo, Rasmus Bengtsson (84′), Behrang Safari, Bonke Innocent (63′), Amin Sarr (84′), Isaac Kiese Thelin (46′).  

huvudpartners

officiella partners