Guldfågeln Arena

Matchen spelas utan publik

Kalmar FF – Malmö FF

0 – 4

Malmö FF tog kommandot direkt i bortamatchen mot Kalmar FF. Det bäddade för fyra mål framåt och en ny nolla bakåt. Seger 4–0 i en match där glädjeämnena var många.

Efter torsdagens sorti i Europa League-kvalet var det ett revanschsuget Malmö FF som stegade in på Guldfågeln Arena under söndagskvällen. MFF tog kommandot direkt och nästjumbon Kalmar FF såg ut att få en jobbig afton. I den sjätte spelminuten hittade Ola Toivonen en i djupled löpande Arnor Traustason. Islänningen kom fri med målvakten och kunde iskallt rulla in ett tidigt ledningsmål för de himmelsblå. Traustasons första allsvenska mål för säsongen.

Kalmar försökte hitta vägar in i matchen men lyckades inte komma till några farliga målchanser. Då blixtrade Jo Ingen Berget till på högerkanten och serverade Anders Christiansen i straffområdet. Dansken slog till på ett tillslag, 2–0 till Malmö FF efter ett riktigt klassavslut från lagkaptenen som gjorde sin första start efter en tids skadefrånvaro. Lagkaptenen var pigg på det centrala mittfältet och samarbetet med Ola Toivonen och Adi Nalic, som bildade MFFs anfallspar den här dagen, skapade ständigt oro i Kalmars försvar.

Malmö FF kunde gå till pausvila med en trygg 2–0 ledning men vägrade slå av på takten i den andra. Efter en rad chanser fick tillslut också Toivonen måljubla. Ett inlägg från den ständigt offensive ytterbacken Eric Larsson landade hos anfallaren som vid den bortre stolpen drog till på volley och ökade på MFFs ledning.

Med kvarten kvar fick gästerna en frispark längs högerkanten i höjd med offensivt straffområde. Malmö FF som visat sig vara giftiga på fasta situationer skulle få utdelning en gång till innan kvällen i Kalmar var över. Med Anders Christiansen vid bollen flyttade laget upp sina båda mittbackar och när bollen damp ner vid den främre ytan dök Anel Ahmedhodzic upp och forcerade in 4–0 till gästerna. Mittbackens andra allsvenska mål i karriären. Nu väntar ett kortare landslagsuppehåll där bland annat målskyttarna Arnor Traustason och Anel Ahmedhodzic åker iväg på landslagsuppdrag. Även Amin Sarr och Felix Beijmo åker iväg på samling med den svenska U21 landslaget.

JON DAHL TOMASSON

– Jag är förstås glad för det fina resultatet. Jag tycker killarna reser sig från uttåget i Europa på ett imponerande vis. I den här typen av situationer är det lätt att man deppar ihop och hamnar i en liten svacka men vi gör precis tvärt om. Jag är egentligen inte särskilt tillfreds med vårt spel i den första halvleken. Vi kommer inte upp i vårt presspel och passningstempot är alldeles för lågt.

– Vi gör det något bättre i den andra halvleken men vi tar vara på våra chanser och är giftiga inne i boxen. Vi har några spelare som åker iväg på landslagsuppdrag och vi går in i det här lila uppehållet med en god känsla trots allt.

MÅL

MFF: Arnor Traustason (6′), Anders Christiansen (41′), Ola Toivonen (61′), Anel Ahmedhodzic (74′)

VARNINGAR

KFF: Emin Nouri (77′), Carl Gustafsson (67′)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Jonas Knudsen (Safari 84′), Lasse Nielsen, Anel Ahmedhodzic, Eric Larsson (Beijmo 78′)
Oscar Lewicki, Ola Toivonen (Sarr 65′), Anders Christiansen (Rakip 78′)
Arnor Traustason, Adi Nalic, Jo Inge Berget (Rieks 65′)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari (84′), Felix Beijmo (78′), Erdal Rakip (78′), Sören Rieks (65′), Amin Sarr (65′)

huvudpartners

officiella partners