division 4 sydvästra
Malmö Stadion
Dam

Malmö FF – Skabersjö DFF

18 – 0

MFF tog sin sjätte raka seger när Skabersjö DFF besegrades med 18-0 på Malmö Stadion.

Mittenlaget Skabersjö DFF höll jämna steg med Malmö FF i knappa kvarten – sedan satte himmelsblått fart och då orkade inte gästerna med när tempot skruvades upp.

Caroline Williamsdotter spräckte målnollan i matchens 15:e minut och inom loppet av några minuter var ställningen 3-0 till MFF.

– Vi börjar första halvlek bra, sedan backar de hem en del. Jag tycker ändå vi lyckas med vårt kombinationsspel, att hitta upp på anfallarna från backlinjen och spela tillbaka på en rättvänd mittfältare, säger Caroline Williamsdotter.

Anfallaren adderade två mål i den andra halvleken till sitt konto och blev därmed tremålsskytt i matchen.

– Jag fick många bra bollar att jobba på i den första halvleken. I den andra är spelet väldigt bra och vi hittar varandra mer i djupet. Sammantaget är jag nöjd med min insats, säger 32-åringen.

I halvlek nummer två öste MFF på och målen trillade in därefter. Melina Skarström fick utdelning i slutskedet och stod för fyra av MFF:s fem sista mål. Slutresultatet skrevs, precis som mot Malmö City FC och IFK Klagshamn, till 18-0.

I och med vinsten är Malmö FF ny serieledare i division 4 sydvästra i åtminstone ett dygn till. Lindeborgs FF 1948 möter Gislövs IF på söndagen och har då möjlighet att återta förstaplatsen.

– Det är klart det är trevligt att leda serien säger Caroline Williamsdotter och fortsätter:

– Man har lite koll på tabellen såklart, men framför allt vill vi prestera så bra som möjligt. Jag måste ge beröm till de åskådare som fick komma in på Stadion idag också. Det är superhärligt att höra deras sång och jubel när det blir mål, det betyder mycket för oss spelare.

MFF-tränaren Fredrik Jahnfors var efteråt särskilt nöjd med lagets passningsspel.

– Enligt statistiken låg vi på cirka 90 procent lyckade passningar under matchen, både kort- och långpassningar. Jag är även nöjd med våra fasta situationer som vi hade särskilt fokus på idag, det blev totalt fyra hörnmål, säger Jahnfors.

Redan på tisdag väntar nästa match för Malmö FF då AIF Barrikaden väntar på Malmö Stadion.

MÅL

Malmö FF: Melina Skarström (5), Anna Hellsten (3), Caroline Williamsdotter (3), Malin Gunnarsson (2), Emelie Erlandsson (2), Rebecka Holm, Andrea Sjögren, Cornelia Lindgren.

LAGUPPSTÄLLNING

Helena Ivarsson
Elin Björklund, Lovisa Wifvesson, Madeleine Hejde, Johanna Fredriksson
Annelie Nilsson, Cornelia Lindgren, Rebecka Holm
Anna Hellsten, Caroline Williamsdotter, Melina Skarström

Ersättare: Martina Sutalo, Stina Stadig, Malin Gunnarsson, Emelie Erlandsson, Andrea Sjögren.

huvudpartners

officiella partners