Allsvenskan
Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – IF Elfsborg

1 – 1

Det blev oavgjort, 1–1, i toppmötet när IF Elfsborg gästade serieledaren på Eleda Stadion. Malmö FF lyckades inte ta tillvara på en kavalkad av målchanser i den andra halvleken.

Ettan mot tvåan i Allsvenskan under en klarblå himmel på Eleda Stadion. Söndagen skulle bjuda på en match som levde upp till förväntningarna.

Att göra mål innan matchklockan passerat 30 sekunder har varit temat i MFF:s matcher under veckan. I torsdags gjorde Jo Inge Berget mål efter 23 sekunder, under lördagen gav Anna Hellsten MFF-damerna ledningen efter 27 sekunder. Och hemma mot IF Elfsborg skulle Malmö FF rivstarta en tredje gång. En intensiv press skakade gästerna och Anders Christiansen kunde placera in 1–0 till Malmö FF efter bara 24 sekunder.  

Det märktes att det var två bollskickliga lag som drabbades samman. Högt tempo och stora öppna ytor präglade matchinledningen. I den 19:e minuten fick gästerna ett gyllene läge att kvittera. Elfsborg ställde om snabbt längs vänsterkanten men en makalös enhandsräddning av Marko Johansson på Per Fricks nick hindrade gästerna från att få bollen i nät. Men Elfsborg skulle få utdelning. Med bara sekunder kvar av den första halvleken rann gästernas Rasmus Alm igenom Malmö FF:s backlinje och kunde trycka in 1–1.

Trots det snöpliga slutet på första halvleken klev Malmö FF ut piggt efter pausvilan. Halvleken var två minuter gammal när Isaac Kiese Thelin dundrade iväg ett avslut som tvingade Elfsborgsmålvakten till en avancerad benparad. Minuten senare var det Jo Inge Berget som gick på avslut men den här gången fick Tim Rönning en hand på bollen och snuvade Malmö FF på att återta ledningen tidigt.

Med kvarten kvar la Malmö i ytterligare en växel. En kavalkad av himmelsblå chanser följde men hemmalaget lyckades inte få hål på gästerna och fick nöja sig med en poäng.

JON DAHL TOMASSON

– Jag är tillfreds med hur killarna hanterar den här matchen. Vi hade en viktig Europamatch i torsdags men de visar en härlig attityd i sättet som de tar tar sig ann dagens uppgift. Det är absolut inte vår bästa fotbollsmatch men vi är solida och det tycker jag är positivt. Vi får en fantastisk start på matchen men lyckas inte utnyttja det som jag hade hoppats.

– Andra halvleken inleder vi bra, vi höjer intensiteten samtidigt som matchen öppnar upp sig. Båda lagen har chanser att göra mål. Men generellt tycker jag vi fortsätter att stanna kvar i vår fina period och vi har mycket gott att ta med oss in i landslagsuppehållet.

MÅL

MFF: Anders Christiansen (1′)
IFE: Rasmus Alm (45′)

VARNINGAR

MFF: Brorsson (28′) Berget (44′) Christiansen (62′)
IFE: Stanley Okumu (24′) Holst (44′) Karlsson (62′)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Franz Brorsson, Anel Ahmedhodzic, Jonas Knudsen
Erdal Rakip, Anders Christiansen, Oscar Lewicki
Jo Inge Berget, Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (Traustason 80′)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Arnor Traustason (80′), Adi Nalic, Marcus Antonsson, Amin Sarr

huvudpartners

officiella partners