Division 4 sydvästra
Nya IP, Klågerup
Dam

Klågerups GIF – Malmö FF

0 – 12

Med mål redan i första anfallet, innan matchen ens var minuten gammal, satte Malmö FF avtryck direkt när den efterlängtade seriepremiären av Division 4 Sydvästra spelades under lördagen. Siffrorna skrevs till slut till 12–0 mot Klågerups Gif.

Efter lång, lång väntan var det äntligen dags för seriepremiär för Malmö FF:s nystartade damlag i Division 4 Sydvästra. Ett laddat gäng anlände till Klågerup med starkt självförtroende efter fina resultat under försäsongen. Och MFF satte avtryck direkt. Redan i det första anfallet kunde Anna Hellsten lugnt och behärskat rulla in 1–0, efter bara 27 sekunder.

Nattens regnoväder hade satt tydliga spår. Planen som var mycket blöt var svårspelad och det krävdes tryck i passningarna och starka vader för att hålla tempot i spelet uppe. Malmö FF hittade ytorna på kanterna och i den 11:e spelminuten avancerade återigen Stina Stadig ute på sin vänsterkant, hittade den här gången in till Emelie Erlandsson som tryckte in 2–0. Anspänningen i laget släppte och ett fint triangelspel på samma kant bäddade för Erlandssons andra raka och 3–0 till MFF innan första kvarten.

Det tunga underlaget slet hårt på motståndaren Klågerups Gif som fick kämpa hårt i den första halvleken för att hänga med i Malmös passningstempo. Malmö FF kunde gå till pausvila med 5–0, en ledning som kunde varit bra mycket större om det inte vore för Klågerups målvakt Tova Olsson som gjorde ett par riktigt vassa räddningar.

I den andra halvleken bytte Malmö FF in nya pigga ben och då skulle resultatet också rinna iväg. I den 53:e minuten satte lagkapten Cornelia Lindgren 6–0 efter ett avslut från distans.

– Jo det var ett skott, absolut, jag ser luckan i bortre hörnet när jag tittar upp precis innan, log Lindgren efter matchen. Lagkaptenen avslutade dessutom en av matchens höjdpunkter när hon läckert satte 9–0 målet med tjugo minuter kvar av matchen.

– Jag gör aldrig mål så det var väldigt kul att få göra två idag. Det andra såg kanske ut som en intränad variant men det var det faktiskt inte. Jag brukar inte vara så högt upp i banan men jag ser att Bea får bollen och jag vet att hennes djupledsbollar är riktigt bra så jag sticker iväg och den kom direkt. Sen lyckades jag väl förvalta det rätt bra.

Det blev till slut en 12–0-seger i seriepremiären när Malmö FF klev in i Division 4 Sydvästra, efter att laget avslutat med tre snabba mål de sista minuterna.

FREDRIK JAHNFORS

– Vi hade en väldigt härlig känsla i gruppen inför den här matchen, alla har längtat otroligt mycket efter det här. Sen är det ju klart att planen och förutsättningarna påverkar oss, det blir ju inte alls det höga tempot som vi vill ha. Men en eloge till tjejerna som hanterar det bra, så jag är nöjd.

– Motståndaren försvarar ju sig väldigt kompakt så då öppnade sig ytorna på kanterna och det är inte helt lätt att ställa om för vi vill ju kanske spela mer centralt men tjejerna är kreativa och löser uppgiften på ett bra sätt. Det är klart att det varit en liten extra anspänning för oss inför just den här matchen. Vi får 1–0 efter bara några sekunder och redan där tycker jag att man ser att det släpper och stundtals spelar vi jättefin fotboll.

MÅL

MFF: Anna Hellsten (1′),
Emelie Erlandsson (11′), (14′)
Melina Skarström (19′),
Rebecka Holm (29′), (67′) (78′)
Cornelia Lindgren (53′) (79′)
Andrea Sjögren (84′)
Saga Fredriksson (86′)
Madeleine Hejde (89′)

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Stina Stadig, Beatrice Andersson, Madeleine Hejde, Elin Björklund
Rebecka Holm, Cornelia Lindgren, Annelie Nilsson
Melina Skarström, Emelie Erlandsson, Anna Hellsten

Ersättare: Josefine Carlsson, Ida Hansson, Saga Fredriksson, Martina Sutalo, Andrea Sjögren

huvudpartners

officiella partners