Allsvenskan
Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – Falkenbergs FF

2 – 1

Malmö FF tog poäng för elfte matchen i rad när Falkenbergs FF besegrades med 2–1 hemma på Eleda Stadion.

Hemmamatchen mot Falkenberg inleddes med en tyst minut för att hedra föreningens tidigare ordförande och hedersordförande Hans Cavalli Björkman som i veckan gick bort vid 92-års ålder.  

När domare Bojan Pandzic sedan blåste igång matchen satte MFF fart direkt. Redan efter tio minuter hade hemmalaget radat upp tre hörnor och tre vassa målchanser. Tillbaka efter två matchers avstängning var Isaac Kiese Thelin, vars senaste match var just den mot Falkenberg. Och anfallaren var spelsugen. I den 21:a minuten skarvade han bollen vidare till Anders Christiansen som gick på avslut. Bollen i båda stolparna och dansandes på mållinjen och ut.   

Falkenberg repade mod och tog stundtals över bollinnehavet men tilläts inte skapa några heta målchanser. MFF agerade lugnt och väntade på läget som skulle komma. Med fem minuter kvar av den första halvleken erövrade Fouad Bachirou boll utanför det egna straffområdet och satte fart. Hittade Sören Rieks med en närmast perfekt djupledsboll som dansken förvaltade genom att ge Malmö FF ledningen och MFF kunde gå till halvtidsvila med 1–0.

Likt matchinledningen startade Malmö FF den andra halvleken i ett högt tempo. Redan efter sex minuter fick Isaac Kiese Thelin bollen inne i straffområdet efter en fin lyftning av Amin Sarr. Anfallaren visade att målformen håller i sig och tryckte in 2–0 till Malmö.

19-årige Sarr var iblandad i mycket av MFF:s offensiv. I den 68:e minuten testade han själv lyckan med ett avslut från distans. Vristskottet dundrade i ribban.

Minuterna senare skulle Sarr få chansen igen. Frispelad av AC hamnade anfallaren ensam med Falkenbergs målvakt Johan Brattberg som lyckades rädda med ett släpande ben. Med fyra minuter kvar av matchen reducerade Falkenberg till 2–1 men Malmö höll undan och tog sin elfte seger i årets allsvenska.

JON DAHL TOMASSON

– Jag tycker vi startar matchen med goda intentioner. Vi visar direkt att vi vill framåt men det jag önskar, och det var likadant mot Mjällby senast, är att vi fullföljer det hela halvleken. Så första tjugo minuterna är vi bra sen kommer vi in i en period där vi ger bort inkast och frisparkar som vi vet att Falkenberg är duktiga på.

– Vi radar upp målchanser men vi måste bli bättre på att döda matcherna tidigare för till slut skapar våra motståndare farliga chanser. Jag måste ge beröm till Marko Johansson som gör ett par avgörande ingripanden i slutet av matchen. Och sedan är det ju härligt att se en ung kille i Amin Sarr som får sin första 90-minutersmatch i Allsvenskan. Med lite tur hade han fått göra mål också men jag tror ändå han kommer sova gott inatt.

MÅL

MFF: Sören Rieks (40′) Isaac Kiese Thelin (51′)
FFF: Tobias Englund (86′)

VARNINGAR

MFF: Eric Larsson (38′) Franz Brorsson (54′) Oscar Lewicki (60′) Adi Nalic (84′) Lasse Nielsen (94′)
FFF:

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson (Bejmo 59′), Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Behrang Safari (Knudsen 59′)
Fouad Bachirou, Anders Christiansen (Nalic 80′), Oscar Lewicki (Rakip 80′)
Sören Rieks (Traustason 59′), Isaac Kiese Thelin, Amin Sarr

Ersättare: Mathias Nilsson, Jonas Knudsen (59′), Felix Beijmo (59′), Erdal Rakip (80′), Arnor Traustason (59′), Adi Nalic (80′), Jo Inge Berget

huvudpartners

officiella partners