Allsvenskan
Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – Örebro SK

2 – 1

Åttonde raka segern när MFF vände och vann med 2-1 mot Örebro SK.

15:e omgången och därmed sista motståndaren för Malmö FF som man ännu inte mött i årets allsvenska. Örebro SK parkerade inför avspark på tionde plats och tre raka matcher utan förlust vittnade på förhand om en till synes stigande formkurva för Närkelaget.

MFF radade upp ett par möjligheter till ett ledningsmål och hade bland annat nätrassel genom formstarke Jo Inge Berget, men domarteamet vinkade bort målet för hands i förarbetet. Istället var det Örebro SK som tog ledningen genom Jake Larsson på nick i den 27:e minuten.

Bortamålet såg dock ut att tända MFF som visade upp ett rappt passningsspel med varierade anfallskombinationer. Utdelningen skulle till slut komma när Ola Toivonen hittade in med en utsökt passning till Erdal Rakip som lika utsökt chippade över en utrusande Oscar Jansson i Örebromålet. 1-1 och kvitterat strax före halvtidsvilan.

I den andra halvleken kreerade himmelsblått två tunga målchanser de första tio minuterna. Först var det ombytta roller jämfört med kvitteringsmålet när Rakip spelade till Toivonen som prövade med ett tungt volleyskott, men tätt utanför. Kort därefter försökte Amin Sarr bredsida in ett skott i bortre krysset, men bollen gick strax över ribban.

I den 71:a minuten tog Malmö FF ledningen genom nyligen inbytte Adi Nalic. Jo Inge Berget hittade en passning i djupet och hans 22-årige lagkamrat gjorde inget misstag när han tryckte in bollen i det närmsta hörnet. Nalics första mål för säsongen.

Sammanfattningsvis blev matchen en fysiskt och verbalt tuff tillställning där MFF vände och vann. Ett faktum som betyder åttonde raka allsvenska segern, ett minst sagt imponerande facit i en hektisk och speciell upplaga av den svenska högstadivisionen. Nästa stopp: Hällevik på söndag för match mot Mjällby AIF.

JON DAHL TOMASSON EFTER MATCHEN:

– Jag är jättenöjd med tre poäng. Åtta allsvenska segrar i rad är imponerande. Beröm till spelarna och jag tycker vi kontrollerar första halvlek där vi skapar många chanser. Viktigt att få in kvitteringen, en flott sådan, innan paus. I andra halvlek är det lite för öppet spel fram och tillbaka, men efter vårt andra mål tar vi kontroll igen.

– Adi ska ha beröm för sitt mål. Marko fick sin första allsvenska match för MFF. Det var fem nya i startuppställningen idag. Startelvan var troligen bland de yngsta som klubben har spelat med på många år. Generellt är jag nöjd med matchen, poängen och en intakt segerrad.

MÅL

Malmö FF: Rakip (44’), Nalic (71’)
Örebro SK: Larsson (27’)

VARNINGAR

Malmö FF: Brorsson (75’)
Örebro SK: Mårtensson (32’), Besara (84’)

LAGUPPSTÄLLNING

Marko Johansson
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Ola Toivonen, Fouad Bachirou, Erdal Rakip
Jo Inge Berget, Amin Sarr (62’ Nalic), Arnór Traustason (62’ Rieks)

Ersättare: Mathias Nilsson, Behrang Safari, Adi Nalic, Sören Rieks, Marcus Antonsson, Bonke Innocent, Oscar Lewicki

huvudpartners

officiella partners