Allsvenskan
Gamla Ullevi

Matchen spelas utan publik

IFK Göteborg – Malmö FF

0 – 3

MFF inkasserade femte raka segern i Allsvenskan när laget fick revansch på IFK Göteborg. Slutresultatet skrevs till 3–0 på Gamla Ullevi.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson valde att stuva om i laget efter torsdagens match och det överlag tajta spelschemat. Det innebar att inte mindre än sex nya spelare fick chansen att visa upp sig i Allsvenskans tolfte omgång – en av dem för första gången någonsin från start i en allsvensk match, 19-årige Malmöprodukten Amin Sarr. Noteras bör även att Franz Brorsson var tillbaka i startelvan efter sin utlåning till danska Esbjerg fB.

Revanschlustan låg i luften när MFF äntrade planen, vilket syntes på spelet inledningsvis då det var ett Malmö FF som lade i högsta växel från minut ett. Det gav utdelning redan i matchens femte minut. Efter en hörna gick bollen ut till Arnór Traustason som drog till precis vid straffområdeslinjen. Bollen träffade IFK Göteborgs Patrik Karlsson Lagemyrs målvaktstäckande händer och domare Mohammed Al-Hakim blåste för straff. Anders Christiansen klev fram, satte bollen i nätmaskorna och gav därmed MFF en perfekt start på matchen.

I matchens 17:e minut var AC framme igen efter att ha frispelats vackert av Guillermo Molins. Lagkaptenens avslut mot bortre stolpen räddades av IFK Göteborgs målvakt till en hörna. Inget mål där alltså, men på den efterföljande hörnan nickade Amin Sarr in 2–0 efter att ha kommit före sin bevakare vid den bortre stolpen. En riktig kalasdebut från start av Amin Sarr och en skön tidig 2–0-ledning för MFF.

IFK Göteborg åt sig in i matchen och hade det inte varit för Johan Dahlins fina reflexräddning på Alhassan Yusufs närskott efter 29 minuter hade reduceringen varit ett faktum. Nu blev det inte så och MFF gick till pausvila med 2–0 i ryggen.

MFF kontrollerade andra halvlek, även om hemmalaget stack upp sporadiskt exempelvis när Sargon Abraham fick ett fint nickläge en timme in i matchen. Anfallarens nick gick över Dahlins målbur.

JDT utnyttjade samtliga byten i den andra halvleken och en av inhopparna, formstarka Jo Inge Berget, punkterade matchen i den 83:e minuten. Erdal Rakip och Anders Christiansen byggde upp anfallet centralt medans JIB från vänster knorrade in bollen i Giannis Anestis vänstra hörn. Norrmannen har i och med målet nätat i tre raka allsvenska matcher.

I övrigt var det en stark match i 90 minuter från de himmelsblå, för dagen återigen i vinrött. Spelarna som fick chansen visade sig från sin bästa sida och att hela truppen innehåller kvalitetsspelare som är villiga att prestera råder det inget tvivel om.

3–0 höll sig matchen ut och Johan Dahlin fick hålla sin fjärde nolla för säsongen i Allsvenskan. I skrivande stund är MFF dessutom ny serieledare i Allsvenskan, men med tillägget att IFK Norrköping har en match mindre spelad.

– Det var viktigt att vi höll nollan idag, både för Johan och hela backlinjen. Jag tycker vi visade upp en härlig team spirit och de spelarna som kom in från bänken gav allt för laget, sa Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter matchen.

– Vi har vunnit fem raka matcher och har sedan säsongen inleddes haft en god process och en god utveckling. Det är nu viktigt att vi fortsätter ha hela truppen redo med tanke på de Europamatcher som kommer senare i höst, sa JDT.

Comebackande Franz Brorsson svarade för en helgjuten insats och var nöjd efteråt.

– Oerhört skönt att komma tillbaka och få spela match direkt. Alltid extra kul att vinna mot Göteborg och hålla nollan. Men man förstår nu hur mycket våra supportrar betyder för oss spelare och klubben, är inte samma sak att vinna utan dem. Hoppas vi kan få tillbaka dem snart. Nu går vi för vår sjätte raka i allsvenskan, sa Brorsson.

MÅL

MFF: Anders Christiansen (5′), Amin Sarr (17′), Jo Inge Berget (83′)

VARNINGAR

MFF: Anders Christiansen (37′), Adi Nalic (74′), Anel Ahmedhodzic (90+4′)

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson, Jonas Knudsen
Fouad Bachirou (Innocent 63′), Anders Christiansen, Erdal Rakip (Safari 84′)
Amin Sarr (Berget 63′), Guillermo Molins (Kiese Thelin 63′), Arnór Traustason (Nalic 68′)

Ersättare: Marko Johansson, Behrang Safari (in 84′)(, Isaac Kiese Thelin (in 63′), Bonke Innocent (in 63′), Adi Nalic (in 68′), Jo Inge Berget (in 63′), Amel Mujanic.

huvudpartners

officiella partners