Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – Hammarby IF

3 – 0

Tre mål och en hållen nolla bäddade för tredje raka segern i Allsvenskan. Jo Inge Berget inledde målskyttet mot Hammarby IF och avslutade med att assistera Marcus Antonsson som fastställde slutresultatet, 3-0.

Malmö FF gick för tredje raka segern i Allsvenskan när Hammarby IF kom på besök under torsdagskvällen. Självförtroendet var på topp efter fyra fina prestationer i ryggen och värdarna började matchen med mycket rörelse.

Jonas Knudsen visade tidigt att det kan straffa sig att som försvarare rensa ut bollar till inkast mot ett lag som Malmö FF. På danskens långa inkast hoppade Anel Ahmedhodzic högst och flera himmelsblå var nära att stöta in ett tidigt ledningsmål.

Malmö spelade med få tillslag och belönades efter ett fint anfall med en vänsterhörna. Återigen var MFF-spelarna starkast i luftrummet, Kiese Thelin med nicken men Hammarbymålvakten med en räddning på mållinjen.

– Idag är jag nöjd över killarnas vilja att vinna tillbaka bollen. När vi tappar den tar det inte många sekunder innan vi tar tillbaka den, sa Jon Dahl Tomasson efter matchen.

Det såg ut att bli väckarklockan för Hammarby som vände på spelet vind snabbt. Gästerna lyckades ta sig runt längs kanten och ett inspel snett in och bakåt ställde Malmö-försvaret som missade markering vid den bortre ytan. Alexander Kacaniklic fick läget att göra matchens första mål men Johan Dahlin stod för en makalös räddning.

– Johan räddar oss från att hamna i ett tidigt underläge, det måste vi vara ärliga och säga. Det är en otrolig räddning han gör, sen tycker jag att det är offside innan de får läget men Johans insats där är otroligt viktig för oss, sa JDT..

Matchen fortsatte intensivt och bara ett par minuter senare fick Malmö sin andra hörna i matchen. Anders Christiansen la upp och serverade Jo Inge Berget som blev helt fri efter en läcker variant. Från nära håll kunde norrmannen trycka in 1­–0 till MFF.

Och det tog inte många minuter innan det var dags igen. En stark bollvinst på det centrala mittfältet av Bonke Innocent bäddade för ett tre mot två läge där Ola Toivonen med en yttersida frispelade Isaac Kiese Thlein. Kompanjonen tackade genom att sätta 2–0 och härliga glädjescener i Malmö-lägret. Ett mål som visade att anfallsparet börjat hitta varandra riktigt bra och MFF kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Malmö gick till anfall. Jo Inge Berget väggade sig in i straffområdet och hittade Marcus Antonsson som bara sekunder efter att domaren återupptagit matchen satte 3-0.

– I och med att vi får tredje målet tidigt i andra halvlek så kan vi spela mer avslappnat och det var skönt för oss att få göra det nu när matcherna kommer så tätt. Jag är glad för att Ola gör sina första 90 minuter, han blir bara bättre och bättre och idag fick han en riktig genomkörare, summerade MFF-tränaren.

MFF radade upp chanser i den andra halvleken. Med kvarten kvar satte Jon Dahl Tomasson in Amin Sarr mot ett tröttkört försvar. Hammarby fick direkt problem med 19-åringen snabbhet som flera gånger om avancerade på sin högerkant. Trots en kavalkad av målchanser stannade det vid en 3-0-seger för de himmelsblå och tredje raka segern in på kontot. Efter matchen passade John Dahl Tomasson på att även berömma Oscar Lewicki som gjorde sin tredje match som vikarierande mittback.

– Det känns otroligt tryggt att ha Oscar längst bak, den svenske Beckenbauer. Han gör ännu en fantastisk insats som mittback. Det är inte lätt att kliva ner i banan men Oscar löser det fantastisk.