Allsvenskan
Eleda Stadion

Malmö FF – Kalmar FF

2 – 1

Underläge i halvtid – seger efter full tid. Med sina två mål såg Isaac Kiese Thelin till att skjuta hem samtliga poäng till MFF.

Sommarvärmen var tillbaka i Malmö på söndagseftermiddagen då Kalmar FF gästade Eleda Stadion. Ett MFF med självförtroende efter 2–1-segern uppe i Jämtland mot ett Kalmar FF som efter en fin inledning tappat mark i tabellen.

Men den första halvleken var inte Malmö FF:s bästa för året – tvärtom. Laget hade problem med att luckra upp Kalmar FF:s väldresserade försvarsspel och utöver Eric Larssons försök med vänsterfoten en bit utanför straffområdet var det tunnsått med farliga målchanser.

Istället var det smålänningarna som tog ledningen i matchens 36:e minut genom Viktor Elm på straff. Detta efter att Anel Ahmedhodzic tagit med handen i straffområdet och Mohammed Al-Hakim pekat på straffpunkten.

Jon Dahl Tomasson stuvade sedan om i halvtid och Ola Toivonen ersatte Sören Rieks i elvan.

Andra halvlek var också olik den första. Det var ett MFF som visade vilja och framåtanda vilket även skulle ge utdelning i målprotokollet i matchens 63:e minut.

Marcus Antonsson sög in en längre boll i straffområdet och spelade fram Isaac Kiese Thelin som förlösande tryckte in kvitteringsmålet. Kiese Thelin var inte färdig där skulle det visa sig senare i matchen.

Innan IKT klev in i handlingarna igen var först Antonsson framme med farligt avslut som smet strax utanför, och sedan Ola Toivonen som med en distinkt tåfjutt var centimeter från att ge MFF ledningen.

I den 89:e minuten var det äntligen dags. Efter en hård forcering i den andra halvleken slet sig Kiese Thelin loss på Guillermo Molins fina djupledsboll. Kiese Thelin höll undan sin försvarare, höll balansen och med ett vristskott placerade han säkert in 2–1.

Tvåmålsskytten hade även chansen att bli tremålsskytt på stopptid – men Hägg Johansson i KFF-målet räddade anfallarens straff.

MÅL

1–1 Isaac Kiese Thelin (63′), 2–1 Isaac Kiese Thelin (89′)

VARNINGAR

MFF: Anel Ahmedhodzic, Bonke Innocent

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Eric Larsson, Anel Ahmedhodzic, Oscar Lewicki, Behrang Safari (Knudsen 79′)
Bonke Innocent, Anders Christiansen, Marcus Antonsson (A Sarr 79′)
Jo Inge Berget (Molins 79′), Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (Toivonen 46′)

Ersättare: Mathias Nilsson (mv), Jonas Knudsen (in 79′), Guillermo Molins (in 79′), Ola Toivonen (in 46′), Erdal Rakip, Fouad Bachirou, Amin Sarr (in 79′).

huvudpartners

officiella partners