Eleda Stadion

Matchen spelas utan publik

Malmö FF – Djurgårdens IF

1 – 0

Tre raka oavgjorda resultat i Allsvenskan fick räcka – på onsdagskvällen var MFF återigen ett allsvenskt vinnarlag.

Efter tre raka oavgjorda matcher i Allsvenskan var det ett Malmö FF som hungrade efter tre poäng när fjolårets svenska mästare Djurgårdens IF gästade Malmö och Eleda Stadion. Djurgården kom till matchen med nyvunnet självförtroende efter att ha demolerat Kalmar FF med 5–0 i förra omgången.

Första halvlek var en jämn tillställning där inget av lagen förmådde att etablera något tryck på motståndarens planhalva. Närmast inledningsvis kom Anders Christiansen som snyggt spelades fram av för dagen högerbacksspelande Oscar Lewicki. AC:s avslut skulle dock smita några meter utanför Djurgårdens målvakt.

Han skulle få sin revansch, nyckelspelaren Anders Christiansen. I första halvleks 42:a minut tog sig Sören Rieks runt på vänsterkanten och fick in bollen i straffområdet. Jo Inge Berget hoppade över bollen och en fri AC som enkelt kunde trycka in 1–0 till MFF.

Närmare en nick från Haris Radetinac kom inte gästerna från Stockholm i den första halvleken.

Den andra halvleken visade samma tendenser som den första – två lag som ofta tog ut varandra och hade svårt att hitta in i de offensivt farliga ytorna.

Inbytte Marcus Antonsson visade fin vilja två gånger om i halvleken. Först pressade han PK Bråtveit i Djurgårdsmålet till den grad att han träffade Antonsson i ryggen vid en utspark. Dessvärre för MFF:s del flög bollen några meter vid sidan om det tomma bortamålet. En stund senare fick anfallaren på en fin träff med högerfoten precis utanför straffområdet, men Bråtveit klarade parerade snyggt.

Båda lagen skapade en del halvchanser i matchens slutskede, men MFF höll undan och inkasserade tre tunga poäng.

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Lasse Nielsen, Behrang Safari (Knudsen 62’)
Erdal Rakip (Larsson 74’), Anders Christiansen (Molins 84’), Fouad Bachirou
Jo Inge Berget (Antonsson 62’), Isaac Kiese Thelin, Sören Rieks (Traustason 46’)

Ersättare: Melichárek (mv), Knudsen (62′), Larsson (74′), Molins (84′), Antonsson (62′), Traustason (46′), Prica.

MÅL

MFF: Anders Christiansen (42′)

VARNINGAR

MFF: Behrang Safari (39′), Arnór Traustason (70′).

huvudpartners

officiella partners