Svenska cupen
Malmö IP

Malmö FF – Syrianska FC

8 – 0

MFF tog en komfortabel seger över Syrianska FC i Svenska Cupens första omgång. Slutresultatet skrevs till 8–0.

MFF satte högsta fart från början på Malmö IP och redan i matchens sjätte minut gjorde Marcus Antonsson 1–0 för himmelsblått. Därmed har Antonsson gjort mål i tre raka matcher.

Kvarten senare höll sig högerbacken Eric Larsson framme i straffområdet och prickade med vänsterfoten in 2–0 till Malmö FF. Av bara farten gjorde Arnór Traustason 3–0 minuten efter och MFF hade tidigt i matchen kopplat ett järngrepp.

I den andra halvleken slog laget inte av på takten – tvärtom. Det tog bara två minuter för Marcus Antonsson att göra sitt andra mål för kvällen och sitt fjärde på tre matcher.

– Det känns jättebra. Jag känner att jag får utlopp för mitt djupledsspel och kommer till mycket chanser. Det handlar mycket om självförtroende. Men jag är inte nöjd där, det finns mycket att utveckla, säger Marcus Antonsson.

Adi Nalic, som fick chansen igen och var företagsam i offensiven, volleysköt sedan snyggt in 5–0 kort därefter.

Sedan var det inhopparna Romain Gall och Pavle Vagic tur att glänsa. 6–0 satte Gall efter att snyggt ha snurrat bort sin försvarare – medan Vagic inte var sämre och grundlurade hela Syrianskas försvar innan han kallt dribblade av målvakten. 7–0.

Spikade slutresultatet gjorde sedan Guillermo Molins som äntligen fick utdelning efter 90 minuters uppoffrande spel. Samme Molins missade även en straffspark i matchens 89:e minut.

8–0 mot Syrianska FC och en kanonstart på tävlingssäsongen och Svenska Cupen 2020.

– Första halvlek var vi lite för tillbakadragna. Det beror troligen på att det här var första tävlingsmatchen för året, men överlag skapade vi många chanser. Jag är tillfreds med vår utveckling i den andra halvleken. Vi dominerar både med och utan boll, det var gott att se, säger Jon Dahl Tomasson, tränare i Malmö FF.

MÅL

Malmö FF: Marcus Antonsson (6′, 47′), Eric Larsson (21′), Arnór Traustason (22′), Adi Nalic (49′), Romain Gall (67′), Pavle Vagic (69′), Guillermo Molins (88′)