Träningsmatch
Malmö IP

Malmö FF – Varbergs BoIS FC

1 – 3

En bra första fjärdedel av matchen med ett tidigt ledningsmål blev behållningen mot den allsvenska nykomlingen från Varberg. Därefter vände gästerna och vann med 3-1.

Efter två minuters spel gav Marcus Antonsson MFF ledningen när han dök upp på bortre stolpen vid en fast situation. Spelet flöt på fint de första 25 minuterna och det var i princip himmelsblå dominans.

– Vi gör det bra första 20-25 minuterna, får in ett mål och skapar några bra lägen. Tycker vi har kontroll. Men mot slutet av första halvlek tappar vi och de får in kvitteringen. Andra halvlek kan vi bara glömma, säger mittbacken Rasmus Bengtsson efteråt.

Efter paus satte Varbergs BoIS två snabba och till synes otagbara mål från distans genom mittfältaren Albert Ejupi. MFF hämtade sig aldrig från tvåmålsunderläget.

– Det blir så ibland och det är bättre att förlusten kommer nu än senare. Det är aldrig bra att förlora, men nu har vi fått en liten käftsmäll och förhoppningsvis är det vad som behövs för att ta sig samman. Vi har viktiga matcher som kommer, säger Rasmus Bengtsson.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson var belåten med matchupptakten, men inte i övrigt.

– Frånsett de första 25 minuterna var det verkligen ingen bra insats. Tempot var för långsamt, vi tappade för många bollar och tog för många tillslag. Då ger vi motståndarna en chans att komma in i matchen. Det var för många fel av oss helt enkelt.

– I början spelade vi med ett-två tillslag och det var god dynamik i spelet. Sedan började vi kanske ta för lätt på saker och ting och då kunde motståndarna komma i position. Det var inte gott nog idag, fortsätter han.

Tävlingssäsongen är ett par dagar bort för MFF med cupmatch på lördag och sextondelsfinal i UEFA Europa League nästa torsdag.

– Jag förstår att supportrar, press och omvärlden fokuserar på Wolfsburg och i staben pågår analysarbetet löpande. Men spelarna ska tänka på att spela fotboll och prestera här och nu. Vi har både cupmatch och träningsmatch på lördag. Först dagen därpå tar vi tag i Wolfsburgsmatchen med spelarna, säger Jon Dahl Tomasson.

MÅL

Malmö FF: Antonsson (2’)
Varbergs BoIS FC: Lindner (45’), Ejupi (63’, 74’)

LAGUPPSTÄLLNING

Mathias Nilsson
Oscar Lewicki, Anel Ahmedhodzic, Rasmus Bengtsson (84′ Rapp), Behrang Safari
Fouad Bachirou, Erdal Rakip (58′ Edvardsson)
Marcus Antonsson, Adi Nalic, Sören Rieks
Guillermo Molins

huvudpartners

officiella partners