träningsmatch
Stadion

Malmö FF – Odense BK

1 – 2

Malmö FF förlorade onsdagens träningsmatch mot Odense BK på Stadion.

Gästande Odense BK från Danmark chockade MFF genom att redan efter några minuter göra 1–0. Den förre IF Elfsborgsspelaren Issam Jebali höll sig framme på bortre stolpen och hittade nätet bakom en chanslös Johan Dahlin.

Men MFF repade sig omgående och i matchens 13:e minut kunde Sören Rieks kvittera efter ett vackert uppbyggt anfall. Via Romain Gall gick bollen ut till Rieks som från sin vänsterkant placerade in bollen till 1–1.

Halvleken bestod annars av mycket kamp i hällregnet på Stadion. MFF tog sig in i farliga ytor men de där riktigt heta målchanserna uteblev. Närmast var Rasmus Bengtsson vars nick smet strax utanför målvaktens högra stolpe.

Även den andra halvleken präglades av kamp snarare än skönspel och MFF hade svårt att få till passningarna på den sista tredjedelen trots många fina kombinationer.

Istället var det Odense som i matchens 61:a minut återtog ledningen genom Mathias Greve. MFF lyfte sedan upp spelet än mer, satte högre press på sina motståndare och var också farligt i straffområdet. Matchen slutade dock 0–1.

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Jag är lättad över att vi kom igång efter de första tio minuterna. Inledningen var inte bra, då kände jag inte igen laget alls, men sedan spelade vi upp oss. Det var ett bra test och jag tycker vi hittade in i många farliga ytor, tyvärr testade vi inte deras målvakt tillräckligt ofta. Överlag är jag nöjd med att vi fick den här matchen och vi klarade oss undan skador.

– En eloge till Odense BK om stod för ett starkt motstånd. De är ett bra lag och det blev en tuff match. Självklart vill vi vinna alla matcher, men det viktigaste är att vi nu känner oss mer förberedda till Kiev-matchen och det tycker jag att vi gör.

MÅL

Malmö FF: Sören Rieks

VARNINGAR

Malmö FF: Bonke Innocent, Rasmus Bengtsson

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin
Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari
Eric Larsson, Romain Gall, Erdal Rakip (Shabani 78′), Bonke Innocent (Vagic 66′), Sören Rieks
Jo Inge Berget, Guillermo Molins (Prica 62′)

Ersättare: Mathias Nilsson, Tim Prica (62′), Laorent Shabani (78′), Pavle Vagic (66′), Noah Eile, Yahya Kalley, Amin Sarr, Mubaarak Nuh.

PUBLIK

Cirka 350

huvudpartners

officiella partners