UEFA Europa League
Stadion

Malmö FF – FC Köpenhamn

1 – 1

SAMMANFATTNING

Oavgjort mot FC Köpenhamn efter en stark andra halvlek av MFF.

En massiv ljudkuliss mötte de båda lagen när de gjorde entré på Stadions gräsmatta. När matchen väl startade präglades de inledande minuterna av kamp snarare än skönspel.

Första halvlek fortsatte i samma anda och de första 45 minuterna beskrivs bäst som ett ställningskrig utan målchanser. FC Köpenhamn noterades för något högre bollinnehav och just innan den tyske domaren skulle blåsa för halvtid fick danskarna utdelning.

En genomskärare på MFF:s vänsterkant hittade fram till Rasmus Falk vars inlägg till slut styrdes i mål av en himmelsblå försvarare. Gästerna hade fram till målet inte haft ett enda avslut men 0–1 i halvtid var ett faktum.

Trots baklängesmålet kom MFF ut starkt till den andra halvleken. Tio minuter in skickade Jo Inge Berget in i ett väl avvägt inlägg från vänsterkanten och vem mötte bollen med pannan om inte Markus Rosenberg – det var kvitterat på Stadion!

Målpassaren Berget var själv nära att bli målskytt några minuter senare med en nick som seglade i en hög båge mot den bortre stolpen, men Karl-Johan Johnsson i bortamålet fick en hand på bollen.

Efter kvitteringen var det MFF som hade kommandot i matchen men hade svårt att komma fram till de riktigt heta målchanserna. FCK koncentrerade sig på försvarsspelet de sista tjugo minuterna och lyckades hålla rent framför eget mål – det nordiska derbyt på Stadion slutade oavgjort. 

Uwe Rösler efter matchen

–   Vi startade matchen väldigt bra och tryckte tillbaka dem. Tyvärr störde skadeavbrotten på AC och Sören vår rytm lite. Vi hade otur som släppte in precis innan halvtid, det var deras första chans – en halvchans – och de gjorde mål.

– Men spelarna kom tillbaka i den andra halvleken. Vi hittade balansen på mittfältet och fick mer press på dem. Vi hade kanske inte femton målchanser men vi kunde ha fått med oss vinsten idag. Jag kan inte begära mer av spelarna ikväll, tyvärr fick vi inte med oss de tre poängen som jag tycker att vi förtjänade.

Mål

Malmö FF: Rosenberg (55’)
FC Köpenhamn: Självmål (45+5’),

Varningar

Malmö FF: Nielsen (49’), Rosenberg (58’), Bachirou (64’)
FC Köpenhamn: Santos (28’), Zeca (31’), P. Bengtsson (76’), Stage (87’)

Publik

19884

Laguppställning

Johan Dahlin

Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari

Jo Inge Berget, Anders Christiansen (Traustason 58’), Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks (Larsson 46’)

Markus Rosenberg, Marcus Antonsson (Molins 78’)

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Arnór Traustason, Guillermo Molins, Felix Beijmo, Bonke Innocent

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners