UEFA Europa League
Kievs olympiastadion

FC Dynamo Kiev – Malmö FF

1 – 0

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin

Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari

Felix Beijmo (Larsson 57’), Anders Christiansen (Antonsson 72’), Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks

Markus Rosenberg, Arnór Traustason (86’ Gall)

Ersättare: Dusan Melichárek, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Guillermo Molins, Romain Gall, Marcus Antonsson, Jo Inge Berget

MÅL

FC Dynamo Kiev: Buyalskiy (84’)

VARNINGAR

FC Dynamo Kiev: Verbic (51’)
Malmö FF: Christiansen (64’)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Jag är besviken på resultatet men nöjd med prestationen. Dynamo Kiev är ett högt rankat lag i Europa så vi får acceptera att de kommer att skapa chanser mot oss. Jag tycker att vi står emot bra.

– Vi hade också målchanser, både i första och andra halvleken. Jag är stolt över vår prestation, trots förlusten, för vi var nära att ta med oss en bra poäng hem ikväll. 

Sammanfattning

MFF inledde årets Europa League-gruppspel med den på pappret svåraste matchen – FC Dynamo Kiev på bortaplan. Men MFF, för kvällen klädda i de mörkblåa bortaställen, gick inte ut med någon överdriven respekt för ukrainarna och halvvägs in i den första halvleken hade inget av lagen lyckats skapa någon farlig målchans.

Dynamo Kiev stod för det mesta av bollinnehavet och efter knappa halvtimmen gav det nästan utdelning. Buyalski avlossade ett pressat skott utanför straffområdet som lyckligtvis gick utanför Johan Dahlins stolpe.

När MFF väl kom till anfall var man inte ofarliga. I den 37:e minuten hittade Rosenberg fram till Lewicki som fick iväg MFF:s första skott på mål, men Boyko i Kiev-målet räddade utan bekymmer. I slutet av den första halvleken kunde MFF flytta fram positionerna och jämnade ut hemmalagets spelmässiga övertag. 45 väl genomförda minuter innebar 0–0 i halvlek.

Hemmalaget inleder den andra halvleken starkt och är ytterst nära att ta ledningen. Men än en gång visar Johan Dahlin sin kapacitet och räddar MFF med två briljanta räddningar. Efter en timmes spel fick MFF ett gyllene kontringsläge tre mot två, tyvärr nådde inte Traustason passningen från Rosenberg och kontringen blev resultatlös.

Tio minuter senare är det nära på andra hållet när Tsygankov så när löper sig till ett friläge. Behrang Safari reder ut situationen med en brytning i sista stund. MFF blev allt mer tillbakatryckta ju längre halvleken gick och kunde till slut inte stå emot. I minut 84 rann Vitaliy Buyalskiy igenom och lyckades överlista Johan Dahlin. Ett tungt baklängesmål som också blev matchens enda.

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners