Guldfågeln Arena

Kalmar FF – Malmö FF

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin

Eric Larsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen

Felix Beijmo (65′, Berget), Oscar Lewicki (79′, Gall), Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Sören Rieks

Marcus Antonsson (65′, Molins), Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Behrang Safari, Guillermo Molins (65′, Antonsson), Romain Gall (79′ Lewicki), Erdal Rakip, Bonke Innocent, Jo Inge Berget (65′, Beijmo)

MÅL

Malmö FF: Rieks (3′), Rosenberg (32′, 51′), Traustason (59′), Berget (77′)

VARNINGAR

Kalmar FF: Romario (utvisning, 8′), Aliti (49′) Löfkvist (66′)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– De senaste veckorna har varit krävande och att avsluta den här perioden med en övertygande seger var väldigt viktigt för oss. Nu har vi några dagar på oss att återhämta oss både fysiskt och mentalt.

SAMMANFATTNING

Malmö FF fick en drömstart på Guldfågeln Arena under söndagseftermiddagen. Matchuret hann knappt upp till tre minuter innan Arnór Traustason hittade Sören Rieks på vänsterkanten som tog sig in i planen och avlossade matchens första skott, 1–0 till MFF!

Strax därefter testade en fri Oscar Lewicki skottlyckan utanför straffområdet, en boll som smet tätt utanför vänster stolpe. Bra start för de himmelsblå!

Efter knappt tio spelade minuter fick Eric Larsson en tuff tackling av Kalmar FF:s Romario. Domaren, Mohammed Al-Hakim visar direkt upp det röda kortet och MFF har då både ledningen och en man mer på plan.

En händelserik start på matchen med ett massivt bollövertag för MFF som visade pigga ben trots en intensiv matchperiod. Efter drygt en halvtimme fick MFF återigen utdelning. Fouad Bachirou vann bollen högt upp på motståndarnas planhalva och serverade en fristående Markus Rosenberg som säkert placerade in 2–0 bakom Kalmar-målvakten.

Flera MFF-spelare testade skottlyckan under den första halvleken men ställningen var fortsatt två mål mot noll när Al-Hakim blåste för halvtid.

Andra halvlek började lika intensivt som den första slutade. Efter fem minuter pekade domaren på straffpunkten efter att Kalmar-backen Fidan Aliti parerat Markus Rosenberg skott med armen. MFF:s lagkapten själv tog hand straffen och utökade MFF:s ledning till 3–0.

Även Arnór Traustason fick skriva in sig i målprotokollet när han vackert satte 4-0 till MFF genom ett distinkt avslut utanför straffområdet. Kvarten senare avslutade den nyligen inbytta Jo Inge Berget målfesten när han fastställde slutresultatet, 5–0!

Vacker uppvisning av MFF som tog med sig fem mål och tre viktiga poäng hem till Malmö inför landslagsuppehållet!

huvudpartners

officiella partners