Stadion

Malmö FF – Djurgårdens IF

0 – 1

LAGUPPSTÄLLNING

Johan Dahlin

Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (75′ Knudsen)

Felix Beijmo (68′ Gall), Anders Christiansen, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks

Arnór Traustason (55′ Molins), Markus Rosenberg

Ersättare: Romain Gall, Bonke Innocent, Jonas Knudsen, Eric Larsson, Dusan Melichárek, Guillermo Molins, Erdal Rakip

MÅL

Djurgårdens IF: Turay (60’)

VARNINGAR

Malmö FF: Bengtsson (35’), Christiansen (76’), Knudsen (93’)
Djurgårdens IF: Käck (15’), Une Larsson (62’)

PUBLIK

21 812

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Djurgården kom med en bra matchplan och gjorde det som vi förväntade att de skulle göra, och gjorde det bra. Vi hade åtta skott på mål mot ett starkt försvar och under normala omständigheter hade vi vunnit matchen, men idag var det små marginaler som avgjorde.

– På sistone har vi varit bra på att dominera matchbilder och inte ge ifrån oss kontringsmöjligheter. Idag gav vi bort en sådan möjlighet och de straffade oss med sin kvalitet.

– Nu gäller det för oss att skaka av oss detta, återhämta oss och studsa tillbaka till torsdagens match i Europa League-kvalet. Då ska vi ta dubbelmötet i mål.

Sammanfattning

Ettan mot tvåan i den allsvenska tabellen och upplagt för dramatik i toppmötet på Stadion. Himmelsblått och Djurgårdens IF, för dagen med omkring 2 000 supportrar på läktaren, möttes av en inramning i hög klass, med energisk sång åt båda håll.

Energin på läktaren smittade av sig och gav en tuff och intensiv första halvlek med många dueller. I den 12:e minuten slog Behrang Safari ett inlägg till Arnór Traustason, men islänningen fick inte träff med pannan. I läget efteråt nickade Markus Rosenberg ner till sin anfallskollega, men utan att bollen nådde hela vägen fram.

Matchens dittills skarpaste möjlighet kom i den 23:e minuten. Anders Christiansen slog en relativt låg och snabb hörna till Rosenberg som klippte till på ett tillslag, men bollen gick tätt utanför stolpen.

I den 34:e minuten höll ett ögonblicks oreda i MFF:s straffområde på att ställa till det. Efter lite flipperspel dök bollen upp hos Fredrik Ulvestad som från ett ypperligt läge sköt med bredsidan, men strax utanför.

Den andra halvleken inleddes med större kommando från MFF:s sida, men istället var det motståndarna som tog ledningen efter 60 minuter. En kontring mynnade ut i ett friläge för Mohamed Buya Turay som lyfte in bollen över Johan Dahlin.

Sex minuter efter gästernas ledningsmål blåste domare Glenn Nyberg straff för MFF sedan Anders Christiansen gjorts ned. Markus Rosenberg sköt i mitten, men dessvärre inte i nät, utan straffen räddades av Tommi Vaiho.

I den 77:e minuten skapade Guillermo Molins en jättemöjlighet att kvittera när han vände bort en motståndarback och sprang mot mål. Han släppte bollen till Romain Gall som sköt direkt, men ny parad av Vaiho.

Två minuter in på den fem minuter långa tilläggstiden nådde Rosenberg högst på en hörna, men nicken träffade inte mål. Därefter kom inga fler möjligheter och matchen blåstes av.

En otroligt tung förlust i toppmötet, men för vår del finns det inget annat än gå vidare, slicka såren och ladda om inför torsdagens Europakval.

huvudpartners

officiella partners