Jo Inge Berget (14′), Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Sören Rieks (76′)

Ersättare: Dusan Melichárek, Behrang Safari (14′), Bonke Innocent, Romain Gall, Tim Prica, Erdal Rakip (76′), Markus Rosenberg (62′)

VARNINGAR

BK Häcken: Ekpolo (43′), Paulinho (75′)
Malmö FF: Safari (27′), Lewicki (38′) Brorsson (61′)

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Jag har aldrig upplevt en så konstig match, det var väldigt mycket som hände. Vi startade matchen bra men vi behövde göra för många omställningar efter skadan på Jo Inge Berget.

– Vi gjorde det första målet och efter det spelade vi för mycket på resultatet och var inte så offensiva, vilket och andra sidan är naturligt eftersom vi har torsdagens match i benen. Överlag borde vi ha vunnit matchen, vi hade fler chanser än dem men det var mycket som gick emot oss idag.

Sammanfattning

MFF inledde matchen som det bollförande laget, men det dröjde innan den första målchansen skapades. Efter tjugo spelade minuter nådde en hörna Fouad Bachirou som drog till direkt på volley – ett lågt skott som Peter Abrahamsson i BK Häckens mål kunde parera.

Fem minuter senare fälls Anders Christiansen i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten i samma sekund som Guillermo Molins sätter bollen i nät. ”Gische” fick en ny chans att näta men straffen räddas av Abrahamsson. Därefter ökar intensiteten markant och hemmalaget har flera farliga kontringar mot Johan Dahlin men matchen var mållös när lagen gick in till pausvilan.

BK Häcken inleder andra halvlek med ett friläge när Viktor Lundberg löper sig fri i mitten, men Johan Dahlin är återigen ute och räddar avslutet. Drygt 10 minuter in i andra halvlek håller sig Anders Christiansen framme i straffområdet och trycker in MFF:s ledningsmål efter en målvaktsretur, 0–1 till MFF.

Med en kvart kvar att spela blåser domare Mohammed Al-Hakim straff för BK Häcken men ändrar sedan domslutet efter samråd med sin assisterande domare. Strax efter kommer dock BK Häckens kvitteringsmål efter ett långskott från Erik Friberg.

I slutskedet har MFF flera chanser att avgöra matchen. Strax innan matchens slut får Oscar Lewicki in ytterligare en boll bakom Häcken-målvakten – men även det målet döms bort efter att domaren har blåst för frispark i situationen innan. Trots tre bollar i mål fick MFF bara med sig ett mål och en poäng från Hisingen.