Stadion

Malmö FF – Örebro SK

2 – 1

Laguppställning

Johan Dahlin

Oscar Lewicki, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari

Eric Larsson, Erdal Rakip (66′), Bonke Innocent, Anders Christiansen, Arnór Traustason (81′)

Marcus Antonsson (66′), Markus Rosenberg

Ersättare: Dusan Melichárek, Romain Gall, Franz Brorsson, Sören Rieks (66′), Fouad Bachirou (81′), Guillermo Molins (66′), Lasse Nielsen

Varningar

Malmö FF: Rosenberg (73′)
Örebro SK: Larsson (23′) Björkman (64′)

Mål

Malmö FF: Antonsson (15′) Christiansen (68′)
Örebro SK: Rogic (19′)

Publik

11521

Uwe Rösler efter matchen

– Vi började bra med många fina kombinationer, vi tog kontroll och fick in ledningsmålet. Sista tio minutrarna av matchen var skakiga men bortsett från det såg det bra ut och vi hade kontroll över matchen. Nu har vi har en viktig vecka framför oss och det känns bra att starta den med en vinst. 

Sammanfattning

På lördagen var Malmö FF tillbaka på Stadion igen efter uppehållet. De himmelsblå tar med sig tre poäng efter mötet mot Örebro SK som slutade 2-1.

MFF kom till matchen som serieledare och obesegrade i de tolv senaste allsvenska matcherna. Senast de båda lagen möttes blev det 4-0 till MFF och även dagens match slutade med tre poäng till Malmö FF.

MFF inleder som det bollförande laget och tog kommando direkt, flera fina kombinationer gav snabbt utdelning. En kvart in i matchen får vi se ett kombinationsspel i straffområdet som slutligen leder till Marcus Antonsson som ger MFF 1-0!

Fem minuter senare dömer domaren straff till motståndarlaget, Örebro SK gör 1-1 genom Filip Rogic. MFF återtar bollinnehavet och har fler fina anfallskombinationer i slutet av första halvlek, dock inga mål och ställningen inför pausvilan är fortsatt 1-1.  

MFF har bollövertaget även i den andra halvleken. Sergermålet kommer i minut 68 när Anders Christiansen får till ett vackert avslut strax utanför straffområdet, 2-1!

Flera farliga målchanser från motståndarna i slutet av den andra halvleken, men Johan Dahlin svarar med fina räddningar och ser till att MFF behåller ledningen. Matchen slutar 2-1 och resulterar i tre ny poäng till Malmö FF!

GÅ PÅ MATCH

MFF SHOPEN

Kommande matcher

huvudpartners

officiella partners