Jo Inge Berget (76′), Bonke Innocent, Anders Christiansen, Arnór Traustason (68′), Sören Rieks

Guillermo Molins, Marcus Antonsson

Ersättare: Dusan Melichárek, Anel Ahmedhodzic, Samuel Adrian, Andreas Vindheim, Romain Gall (76′), Erdal Rakip (68′), Franz Brorsson (72′)

Sammanfattning

Fem mål framåt och noll insläppta mål. 5-0 mot AFC Eskilstuna ger MFF tre poängs ledning i den allsvenska tabellen.

Vi fick se en pigg första halvlek från MFF som satte hög press direkt från start. Redan efter tre minuter kom MFF:s första målchans genom en nick från Jo Inge Berget som gick strax utanför. Stort bollinnehav för MFF resulterade i flera målchanser och hela sju hörnor redan 20 minuter in i matchen.

Knappt 30 minuter in i matchen kom MFF:s första och välförtjänta mål – Jo Inge Berget nickade ner ett inlägg till Guillermo Molins som slår till på volley till vänster om Ole Söderberg i AFC:s mål. 1-0 till MFF!

Siffrorna i paus hade kunnat vara betydligt större än 1-0 – men målen skulle komma i andra halvlek.

En minut in i andra dras Anders Christiansen ned i straffområdet och domaren blåser straff. Marcus Antonsson lägger en låg straff vid målvaktens vänstra stolpe, men AFC:s målvakt är snabbt nere och räddar. Marcus Antonsson får fler fina chanser men först efter 52 minuter släpper det och Antonsson nickar in ett välförtjänt mål efter ett fint inlägg av Eric Larsson.

Efter 2-0 rullade både en, två och tre bollar in i AFC Eskilstunas mål. Inom loppet av tjugo minuter hade både Sören Rieks och Guillermo Molins gjort ytterligare två mål.

Målfesten avslutades i 81:e minuten. Anders Christiansen fick bollen i ett trångt läge i straffområdet och lyckades på egen hand sätta MFF:s femte mål som också blev slutresultatet.

Fem mål framåt och en ny nolla bakåt!

UWE RÖSLER EFTER MATCHEN

– Jag vill gratulera mina spelare, vi gjorde en riktigt bra match och hanterade omställningarna i truppen väldigt bra. Idag gick vi in och gjorde mål efter mål efter mål – precis som vi sagt att vi ska göra. Vi har ett intensivt schema med mycket matcher så vi har ingen tid för vila. Förberedelserna har redan börjat inför tisdagen match.

Uwe Rösler lyfte fram Arnór Traustason efter matchen

– Han gjorde en otroligt fin första halvlek idag. Arnór är en fantastisk spelare att jobba med och de senaste matcherna har han varit väldigt, väldigt bra för oss.

MÅL

Malmö FF: Molins(26′) (65′), Antonsson (52′), Rieks (72′), Anders Christiansen (81′)